Humpparalli on myös yhteislaulua – festivaali on täyttänyt odotukset, vaikka tapahtuman yllättikin trombi

0
- Yö taas palmujen ylle saa, rantaan maininki raukeaa... 8-vuotias Enni Stolt, Johanna Heikkilä ja Anja Heikkilä (heidän takanaan) nauttivat torstaina Humpparallissa yhteislaulutilaisuuden tunnelmasta. Kuva: SSS/Marko Mattila

Raatalan Humpparalli tunnetaan tanssimusiikista ja tanssimisesta, mutta jo vuosikausia siihen on kuulunut myös yhteislaulutilaisuus, joka keräsi tänäkin vuonna teltan täyteen laulajia. Perinteisiä lavatanssikappaleita vedettiin torstaina iltapäivällä Saara Helenan laulattamana ja Kari Niemisen säestämänä.

–  Tiikerihai ja muut vauhdikkaat kappaleet olivat kaikkein mukavimpia laulaa, arvioi koskelainen Anja Heikkilä.

– Minun suosikkini oli Vanhan myllyn taru, totesi hänen tyttärensä Johanna Heikkilä.

Seurueen nuorimmainen, 8-vuotias Enni Stolt harmitteli, että kaikki laulut olivat hänelle vieraita. Johanna ja Anja Heikkilä taas ihastelivat sitä, että he pääsivät laulamaan tuttuja kappaleita.

– Minä olen aina kuunnellut vanhaa musiikkia, jo lapsesta lähtien. Täällä oli oikein mahtavat laulattajat ja reipasta menoa, sellaista kuin odotimmekin, Johanna Heikkilä kuvaili.

– Ja ihmiset myös lauloivat reippaasti. Porukassa ihmiset uskaltavat aina paremmin laulaa.

Heikkilät ovat yhteislaulutilaisuuksien ystäviä.

– Mutta aika vähän niitä järjestetään. Enemmänkin saisi olla, sillä kysyntää varmasti olisi. Kaikki eivät välttämättä halua tulla Humpparalliin illalla, mutta tämä yhteislaulutilaisuus sopii kaikenikäisille, he toteavat.

– Minä olen käynyt täällä kahtena päivänä myös tanssimassa. Täällä on ollut tosi hyvät orkesterit, vauhdikkaat tanssit ja myös hyviä viejiä. Täällä on ollut Salon Seuratanssi Klubista tanssittajia, joten kaikki ovat varmasti päässeet tanssimaan, vaikkei omaa tanssiparia olisikaan mukana, Johanna Heikkilä kiittelee.

Yhteislaulutilaisuuden yleisöä viihdytti laulullaan myös 6-vuotias Sylvi Takatalo. Hän esitti pappansa eli Humppamusiikin ystävät ry:n puheenjohtajan Kimmo Haapasen säestyksellä muun muassa Mustan kissan tangon. Kuva: SSS/Marko Mattila

Viime lauantaina käynnistynyt Raatalan Humpparalli on järjestäjien mukaan sujunut niin kuin pitikin. He odottivat tapahtumaviikolle 3 500–4 000 kävijää, ja se näyttää toteutuvan, sillä viiden ensimmäisen päivän määrä oli noin 2 500.

– Olemme ihan tyytyväisiä. Kun kävijämäärä menee 3 000:n päälle, silloin saadaan kulut peittoon, toteaa tapahtumaa järjestävän Humppamusiikin ystävät ry:n puheenjohtaja Kimmo Haapanen.

– Kävijämäärä on heikompi kuin ennen koronaa, mutta parempi kuin viime vuonna. Toivotaan, että ensi vuonna pääsemme koronaa edeltäneeseen tasoon.

Humpparallissa esiintyy joka ilta kolme tanssiorkesteria sisällä tanssiladossa, ja ulkoalueella on oma ohjelmalava, jossa kuullaan enemmän pop- ja rockhenkisiä esiintyjiä. Muina aikoina soi levymusiikki ympäri vuorokauden.

Avauspäivänä alueella oli lisäksi harrasteajoneuvotapahtuma Burning Love Rockin’ Party, ja väkeä oli liikkeellä erityisen runsaasti. Keskiviikkona taas oli tanssiladossa vetonaulana Mr. Breathless & Esa Pulliainen, ja latoon myytiin ennätykselliset 487 lippua.

– Silloin kukaan ei tanssinut, vaan koko yleisö seisoi kuuntelemassa, Haapanen kertoo.

Festivaalien onnistuminen on aina osittain sään armoilla. Tällä kertaa olosuhteet ovat olleet Humpparallille otolliset.

– Tänä vuonna kelit ovat suosineet. Ei ole ollut liian kylmä, eikä liian kuuma, summaa Humppamusiikin ystävät ry:n sihteeri Juha Vähä-Heikkilä.

Pieniä yllätyksiä kuitenkin kohdattiin, sillä lauantaina alkuillasta aluetta ryöpytti ukkosmyräkkä.

– Se aiheutti vähän tuhoja ja repi telttoja. Makkarateltta oli kuusessa pystyssä, Haapanen kertoo.

– Ja sunnuntaina tai maanantaina alueen läpi meni trombi. Olutteltasta repesi pressu irti ja kaaret vain jäivät pystyyn. Onneksi se sattui juuri ennen tilaisuuden alkua.

Raatalan Humpparalli (Mäentie 210, Salo) jatkuu vielä perjantaina 14. heinäkuuta. Ladossa soittavat klo 19–01 Juha Simola Quartet, Eki Jantunen & Mutkattomat ja Sanna Linna & Lumumba. Ulkolavalla esiintyvät Rackdoll ja Mahdoton yhtälö.