Lukkarinmäen saama suosio innoitti infotaulun hankkimiseen – ”Ajattelimme, että kyltti kiinnostaisi ja palvelisi monia”

0
Infokyltin paikaksi valikoitui Pakkarinpuisto, joka sijaitsee kivenheiton päässä Salon kaupungintalosta. Salon Lukkarinmäki-seura ry:n sihteeri Timo Lähteenmäki kertoo, että paikka oli tuhat vuotta sitten Itämeren pohjaa. Kuva: SSS/Santeri Iltanen

Salon Lukkarinmäki-seura on yksi salolaisista toimijoista, joka sai tänä keväänä kaupungin osallistuvan budjetoinnin rahoitusta. Seura aikoo käyttää saamansa viiden tuhannen euron määrärahan Lukkarinmäen historiasta kertovan infokyltin rakentamiseen.

Infokyltti pystytetään Pakkarinpuistoon, joka sijaitsee Uskelankirkkotien ja Salmenrannan risteyksessä. Näin kertoo Salon Lukkarinmäki-seura ry:n hallituksen puheenjohtaja Otto Bernoulli.

Bernoullin mukaan infokyltti kertoo kuvin ja tekstein historiallisesti merkittävistä paikoista ja rakennuksista, joita Lukkarinmäellä on ja joita siellä on aiemmin ollut.
– Kyltti kertoo kulttuurihistoriallisesti merkittävästä Lukkarinmäestä ja sen historiasta.

Bernoulli arvioi, että infokyltti saadaan paikoilleen viimeistään tulevana syksynä. Hänen mukaansa seura etsii parhaillaan tekijää kyltille.

Seuran sihteeri Timo Lähteenmäki kertoo, että idea kyltin hankkimiselle syntyi Lukkarinmäen saamasta suosiosta. Alueella järjestetyt tapahtumat, kuten kiertokävelyt ja Lukkarinmäen joulukalenteri, ovat keränneet paikalle runsaasti kiinnostuneita vierailijoita.
– Ajattelimme, että kyltti kiinnostaisi ja palvelisi monia, niin salolaisia kuin muualtakin tulevia, Lähteenmäki kertoo.

Lähteenmäen mukaan uusi infokyltti esittelee reilut parikymmentä historiallista paikkaa Lukkarinmäen alueella. Infokyltissä on lisäksi qr-koodi, jonka kautta voi osallistua virtuaaliselle kiertokävelylle.

Lähteenmäki arvioi, että hankkeelle myönnetty viiden tuhannen euron määräraha riittää kyltin rakentamiseen ja pystyttämiseen. Hanke tehdään osittain talkootyönä.
– Siltä pohjalta lähdetään, että määräraha riittää.

Salon Seudun Sanomat kertoi aiemmin tänä vuonna, että 19 paikallista hanketta saivat Salon kaupungilta osallistuvan budjetoinnin rahoitusta (SSS 18.5.2023). Kaupunki myönsi hankkeille yhteensä reilut 100 000 euroa. Rahoituksen saajat valittiin kuntalaisäänestyksellä.

Suurimmat summat myönnettiin Pajulan koulun monitoimikentän rakentamiseen, Myllytyryn uimalammen kunnostusprojektiin ja Teijon kuntoportaiden rakentamiseen. Kukin kolmesta hankkeesta sai 10 000 euroa.

Salon kaupunki kertoi tiedotteessaan 17. toukokuuta, että Salon Lukkarinmäki-seura ry sai kuntalaisäänestyksessä toiseksi eniten ääniä. Suurimman äänisaaliin keräsi Pajulan koulun vanhempainyhdistys ry.