Menneiden vuosien autoaarteita ilmestyy jälleen Salon torille

0
Vuosimallia 1964. Seuran puheenjohtaja Marjaana Nuutinen on tulossa paikalle Cadillac Convertible De Villellä (V8, 7 litraa). Auto on kuvissa hääkoristeissa. Kuva on Marjaana Nuutisen.

Yksi Suomen suurimmista arki-iltana pidettävistä harrasteajoneuvojen kokoontumisista on tulossa: Salon Seudun Ajoneuvoharrastajat eli SSAH järjestää heinäkuun alussa Salossa toritapahtuman, jonne odotetaan noin viittäsataa autoaarretta.

Tulossa on henkilöautojen lisäksi kuorma-autoja, moottoripyöriä, mopoja, traktoreita ja jopa vintage-asuntovaunuja.

– Eniten toivoisin näkevän ajoneuvoja, joita olen nähnyt pikkulikkana. Lapsena ja nuorena menopelien muodot, sisustus tai väri ovat tehneet muistikuvia, joiden vaikutukseen havahtuu vuosikymmeniä myöhemmin, kun näkee uudestaan saman ajoneuvon, miettii seuran uusi puheenjohtaja Marjaana Nuutinen.

– Jokaiseen ajoneuvoon liittyy myös aina tarina. Itse odotan näkeväni varsinkin mustan Citroen Avantin 1940-luvun taitteesta, sekä Buick Rivieran 1970-luvulta. Ne sykähdyttävät aina. Odotan myös näkeväni pari punaista Chervolet Impalaa, joissa on lokinsiivet.

Aiempina vuosina autoja on käynyt tapahtumassa katselemassa noin tuhat kävijää. Harrasteajoneuvokokoontuminen on kaikille avoin ja ilmainen.

SSAH on järjestänyt tapahtumaa parikymmentä vuotta. Yhdistyksessä voi olla jäsenenä, vaikka itsellä ei olisikaan omaa harrasteautoa.

Harrasteautojen toritapahtuma Salossa ke 5.7. klo 17–21.