Salon iltatorin kuolemantapaukseen liittyen on saatavilla kriisiapua

0
Salon torilla sattui viime torstaina kuolemantapaus, kun yksi ihminen menehtyi sairauskohtaukseen. Kuva: SSS-arkisto

Jos Salon iltatorilla sattunut kuolemantapaus on saanut läsnäolleen kaipaamaan kriisiapua, hän voi olla yhteydessä Varsinais-Suomen hyvinvointialueen (Varha) palvelunumeroihin.

Salon iltatorilla menehtyi viime torstaina yksi ihminen sairauskohtauksen seurauksena. Salon Iltatori ry tiedotti kriisiavusta Facebookin kautta maanantaina.

– Yleisö ei ole pyytänyt meiltä kriisiapua, vaan Varha on järjestänyt asian oma-aloitteisesti. Varha tiedotti asiasta omilla verkkosivuillaan jo perjantaina, kertoo iltatorien tuottaja Ville Virtanen.

– Kriisiapua pitäisi ylipäätään tarjota proaktiivisesti, ettei ihmisten tarvitsisi itse lähteä selvittämään, mistä apua saa. On hyvää viranomaistoimintaa, että ihmisille ilmoitetaan kriisiavusta, jos tällaista on tapahtunut. Kyseessä oli kuitenkin tapahtuma, joka sattui julkisella paikalla, missä oli paljon ihmisiä, perustelee kriisiavun tarjoamista vs. sosiaali- ja kriisipäivystyksen päällikkö Tuija Passoja Varhasta.

Jos on ollut torstaina tapahtumapaikalla ja kokee tarvitsevansa tukea tilanteeseen, voi soittaa keskusteluavun ja kriisituen saamiseksi ma–pe klo 8.30−15.00 Salon ja Someron alueen Asiakasohjaus Soihdun palvelunumeroon 044 778 3121. Virka-ajan ulkopuolella voi olla yhteydessä Varsinais-Suomen sosiaali- ja kriisipäivystyksen kriisipäivystysnumeroon 040 144 7881.