Työttömien määrä laski viime vuodesta – avoimia työpaikkoja tarjolla Salossa entistä vähemmän

0
Salossa on vähemmän työttömiä työnhakijoita kuin vuosi sitten.

Työttömien määrä on laskenut Salossa. Vuosi sitten kesäkuussa töitä vailla oli 2 281 työnhakijaa, kun tämän vuoden kesäkuussa työttömiä oli noin 200 vähemmän eli 2 086.

Salon työttömyysaste putosi vuodessa 9,8 prosentista 9,0 prosenttiin, selviää Varsinais-Suomen ely-keskuksen työllisyyskatsauksesta.

Avoimien työpaikkojen määrä on pudonnut yli puolella Salossa vuodessa. Vuosi sitten kesäkuussa avoimia paikkoja oli työ- ja elinkeinotoimistoissa 727, kun nyt niitä oli enää 334.

Työpaikkojen määrä on selvässä laskussa myös koko maakunnassa vuoden takaiseen verrattuna. Avoimia työpaikkoja oli kesäkuun viimeisenä päivänä tarjolla te-toimistossa 5 000 kappaletta, kun vuosi sitten niitä oli runsaat 8 000.

Koko maakunnassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli lähes sama kuin vuosi sitten eli 9,4 prosenttia. Lomautettujen määrä oli vuodessa noussut 400 henkilöllä.

Kuluvan vuoden toukokuuhun verrattuna työttömyys oli nousussa.

– Kesäkuun aikana työttömien määrä nousee normaalitilanteessa selvästi toukokuuhun verrattuna, kuten kävi tälläkin kertaa. Työttömien määrä kasvoi 2 500 hengellä edelliseen kuukauteen verrattuna, katsauksessa todetaan.

Vakka-Suomessa työttömien määrä on selvässä kasvussa pitkälti autotehtaan irtisanomisten ja lomautusten vuoksi. Työttömiä oli noin 40 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Koko maakunnan työttömyysaste oli korkein Turun seudulla (9,8 %) sekä Turussa (12,5 %). Pienin työttömyysaste oli Turunmaan saaristossa (6,0 %) sekä kunnista Sauvossa (4,1 %).

Heinäkuussa työttömien työnhakijoiden määrä nousee normaalivuosina reippaanlaisesti kesäkuuhun verrattuna, ely-keskus ennakoi katsauksessaan.

Kesäkuun työttömyysluvut Salossa ja lähikunnissa (suluissa kesäkuu 2022)

  • Kemiönsaari 6,6 % (7,8)
  • Koski 6,4 % (6,2)
  • Marttila 5,8 % (6,2)
  • Paimio 4,5 % (4,4)
  • Salo 9,0 % (9,8)
  • Sauvo 4,1 % (3,6)
  • Somero 7,9 % (7,3)