Unikeko molskahtaa Salonjokeen taas torstaina

0
Viime vuonna yrittäjä Mari Vihervaara sai kunnian tulla kipatuksi Salonjokeen Unikekona. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Salon tämänvuotinen Unikeko paljastetaan perinteisin menoin torstaina. Unikeon pää painuu pinnan alle jokirannassa Salon torin lavan läheisyydessä kello 10. Yleisö on tervetullut seuraamaan tapahtumaa.

27. heinäkuuta vietettävä Unikeonpäivä on vanha kristillinen merkkipäivä. Valtakunnan virallinen Unikeko julkistetaan Naantalissa jo pari tuntia aikaisemmin. Salossa perinne kaupungin omasta Unikeosta on jatkunut vuodesta 1983.

Viime vuonna Salon Unikeoksi valittiin yrittäjä Mari Vihervaara. Muihin menneen vuosikymmenen salolaisiin Unikekoihin kuuluvat esimerkiksi kaupunginjohtajat Tero Nissinen ja Lauri Inna, juontaja Vappu Pimiä sekä Neljänsuora-yhtyeen solisti Antti Ketonen.

Torstai jatkuu iltatorilla, jossa on vuorossa Salon Merkkiautoliikkeiden autonäyttely kello 15–20 ja esiintyjänä Yölintu kello 18 alkaen.