Salon jäähallin arkkitehtityö nielaisee 74 000 euroa – rakennustöiden pitäisi käynnistyä ensi kesänä

5
Salon uuden jäähallin rakentaminen alkaisi alustavan aikataulun mukaan ensi kesäkuussa. Valmista tulisi keväällä 2025.

Salon uuden jäähallin arkkitehti- ja pääsuunnittelijaksi on valittu Arcadia Oy Arkkitehtitoimisto. Kaupunkikehitysjohtaja Mika Mannervesi teki valinnasta viranhaltijapäätöksen tiistaina.

Salon tilapalvelut pyysi suunnittelu-urakasta tarjouksia heinäkuussa. Tarjouksen jätti seitsemän yritystä: Arcadia Oy Arkkitehtitoimisto, Ark-Bau Oy, Arkkitehdit Kontukoski Oy, Harc Oy, Arco Architecture Company Oy, Afry Finland Oy ja Siren Arkkitehdit Oy.

Kaupunki vaati, että yrityksillä tulee olla viimeisen kymmenen vuoden aikana tehtynä vähintään kolme toimeksiantoa vaativien ja energiatehokkaiden liikuntarakennushankkeiden suunnittelusta. Tarjousten valintaperusteena oli kokonaistaloudellisesti edullisin tarjous, jossa hinnan painoarvo oli 70 prosenttia ja laadun 30 prosenttia.

Arcadia Oy Arkkitehtitoimiston veroton tarjous urakasta on runsaat 74 000 euroa.

Jäähallin suunnittelulla on lähtökohtaisesti kiire, sillä kaupungin pitäisi varata ensi vuoden talousarvioon jonkin suuruinen raha hallin rakentamiseen. Hallin kustannusarvio on ollut tähän mennessä 8,1 miljoonaa euroa. Hallin hintalappu tarkentuu kuitenkin suunnittelun myötä.

Kaupunki kertoi tarjouspyynnössään, että suunnittelutyö on tarkoitus käynnistää heti suunnittelijavalinnan jälkeen.

Ensimmäisen suunnittelukierroksen pitäisi olla valmis marraskuun lopussa, ja toteutussuunnitelmien pitäisi olla valmiina huhti–toukokuussa. Tässä välissä valitaan myös erikoissuunnittelijat.

Kaupungin alustavan aikataulun mukaan hallin rakennustyöt alkaisivat ensi kesäkuussa. Tilat olisivat valmiit ja käyttöön otettavissa toukokuussa 2025.

Salon uusi jäähalli on mukana opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntapaikkojen rahoitussuunnitelmassa vuodelle 2024. Jäähalli on saamassa valtiolta maksimituen eli ­750 000 euroa. Vaatimuksena on, että avustuksen saajalla on hankkeesta valmis suunnitelma ja kustannusarvio.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Konkurssi häämöttää
3 kuukautta sitten

No, toivottavasti Salo varautuu myös tunnin junan rahoittamiseen, kuten tiedämme valtio ei koko hanketta maksa, joten maksumiehiksi tulevat kunnat.Silloin ei puhuta enää miljoonista vaan sadoista miljoonista.

Tavis torilta
3 kuukautta sitten

Yksinkö Mannervesi päätöksen teki arkkitehtitoimistosta uuden jäähallin suunnittelemista? Vai tuleeko taas salolainen jälkipyykinpesu käsittely?

Asiat tärkeys järjästykseen
3 kuukautta sitten

Salo ei tarvitse uutta jäähallia. Vanha jäähalli voidaan toki päivittää.Se marginaali joka käyttää jäähallia ei voi olla määräävässä asemassa kun kaupungilla on paljon tärkeämpiä investointikohteita.

Tämä on tärkein
3 kuukautta sitten

Salo tarvitsee jäähallin ja kaiken lisäksi uusi jäähalli on tärkein niistä listalla olevista kohteista.

Kuntalainen K
3 kuukautta sitten

Koko ajan mielikuva vahvistuu, että vaikka talous- ja investointisuunnitelmaan (2023) kirjataan ja sen jälkeen hyväksytään monenlaista tekemistä niin siitä huolimatta niitä jätetään tekemättä, joka mahdollistaa sen, että rahat voidaan siirtää toiselle, jollekin uudelle momentille. Ehkä tarkastuslautakunnan kannattaisi käydä toteumat vs suunnitelmat tarkemmin läpi, voisi syntyä vaikka talouden ylijäämää. Yksi ”profiloitu suunnitelma” on seurannassa, – vielä ei ole merkkiäkään, että suunnitelma toteutuisi.
Muuten, siitä pilkkihallista ei ole kuulunut mitään sen jälkeen kun (muistaakseni) Kalle Pettilä sitä ehdotti, eli elettiin aikaa jolloin sitä ensimmäisestä jäähallia alettiin puuhaamaan Saloon. 🙂