Helander heitti neljänneksi Timanttiliigassa – Duplantis jäi niukasti ME:stä

0
Oliver Helander jäi ensimmäisellään 75 metriin, mutta toinen heitto kantoi 81,63. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO
Oliver Helander jäi ensimmäisellään 75 metriin, mutta toinen heitto kantoi 81,63. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Oliver Helander sijoittui neljänneksi yleisurheilun Timanttiliigan Zürichin kisan keihäänheitossa myöhään torstaina. Helander heitti 83,65, kun kärkikolmikko kiskaisi päälle 85-metriset.

Helander jäi ensimmäisellään 75 metriin, mutta toinen heitto kantoi 81,63. Parhaansa 83,65 mies riuhtaisi viimeisellä eli viidennellä heitollaan. Helander varmisti käytännössä paikan Timanttiliigan finaaliin, joka kilpaillaan 16.–17. syyskuuta Eugenessa Yhdysvalloissa.

Keihäskisan voitti Tshekin Jakub Vadlejch tuloksella 85,86. Tuore maailmanmestari, Intian Neeraj Chopra pääsi viimeisellään lähelle, mutta jäi kuitenkin toiseksi tuloksella 85,71. Saksan Julian Weber oli kolmas tuloksella 85,04.

– Parempi fiilis oli nyt kuin Budapestissä, Helander tuumi tiedotteessa viitaten MM-kisoihin, joissa sijoittui seitsemänneksi tuloksella 83,38.

– Ensimmäisen heitin syöksymällä ja ainakin tässä vaiheessa syöksyt on syöksytty. Pysyin muut heitot pystyssä ja ne menivät huomattavasti paremmin. Neljäs oli heitoista paras, mutta siinä tuki petti aika pahasti. Se olisi ollut sellainen 85 metrin heitto, jos tuki olisi pitänyt. Myös viimeinen heitto oli aika hyvä.

Zürichissä kisasi myös Suomen joukkue naisten pikaviestissä. Anna Pursiainen, Aino Pulkkinen, Anniina Kortetmaa ja Lotta Kemppinen viesteilivät Suomen neljänneksi ajalla 44,23. Taakse jäi neljä joukkuetta. Voiton vei Hollanti ajalla 42,86.

– Ensimmäinen vaihto kesti yllättävän kauan. Siihen meni jonkun verran aikaa, mutta joukkueelle hieno kokemus ja neljäs sija oli sitä mitä ennakoitiin, totesi Suomen Urheiluliiton pikajuoksun lajivalmentaja Petteri Jouste tiedotteessa.

Duplantis seuraavaksi Suomea vastaan

Zürichin illan odotetuimpiin koitoksiin kuului miesten seiväshyppy, jossa Ruotsin seiväsihmeen Armand Duplantisin odoteltiin jälleen hätyyttelevän maailmanennätystä. Duplantis yllätti pudottamalla kerran 585:stä, mutta sen jälkeen hän ylitteli rimaa totutun varmasti. Voiton varmistuttua tuloksella 600, rima nostettiin ME-korkeuteen 623, jonka ylitystä Duplantis pääsi lähelle toisella yrityksellään.

Duplantis hyppää seuraavaksi sunnuntaina Tukholmassa maaottelussa Suomea vastaan.