Teflon Brothers villitsi yleisöä Salo Friends & Music -festivaaleilla – järjestäjä lupasi tapahtumalle jatkoa

9
Lauantain festari-illan avasi Teflon Brothers, joka kutsui yleisöä juhlimaan lavalle. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Farmoksen tontti täyttyi lauantai-iltana hilpeästä festarikansasta, kun Salo Friends & Music -festivaalien toinen päivä oli alkamassa.

Illan ensimmäinen esiintyjä, Teflon Brothers, saapui lavalle puoli viiden aikaan ja nosti tunnelman kattoon. Festariyleisö lauloi ja tanssi yhtyeen tuttujen hittien tahdissa, ja muutama onnekas pääsi tulkitsemaan kappaleita lavalle yhdessä artistien kanssa.

Myöhemmin illalla oli luvassa vielä Erika Vikmanin, Olli Halosen, Roope Salminen & Koirat -yhtyeen sekä Olavi Uusivirran esiintymiset.

Tamperelainen Reija Sallanmaa ja somerolainen Mira Heino olivat saapuneet festarialueelle jo ennen kuin Teflon Brothers aloitti show’nsa. Heillä oli alkamassa toinen festivaalipäivä.

Odotukset lauantai-illalle olivat korkealla, vaikka kaksikon suosikkiartisti oli esiintynyt jo perjantaina.
– Kuumaa oli syy, miksi tulimme tänne, Heino totesi.

Sallanmaa ja Heino kertoivat olevansa kokonaisuutena tyytyväisiä tapahtumaan. He aikovat tulla Salo Friends & Music -festareille uudelleen ensi vuonna.
– Täällä on tosi hyvä tunnelma. Nämä ovat kivat, vähän pienemmät festarit, Sallanmaa sanoi.

Reija Sallanmaa (vas.) ja Mira Heino olivat saapuneet viettämään jo toista festaripäiväänsä. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Myös salolainen Jere Lehtonen vietti lauantaina toista festaripäiväänsä. Hän oli saanut lipun tapahtumaan syntymäpäivälahjaksi kavereiltaan.

Lehtonen odotti illalta ennen kaikkea kavereiden kanssa olemista, sillä hän kertoi muuttavansa pian toiselle paikkakunnalle.
– Lähden kohta opiskelemaan. Pitää ottaa kaikki irti festareista.

Lehtosen mielestä on hienoa, että Salossa järjestettiin tänäkin kesänä festivaalit. Hänen mielestään viimevuotiset Salo Soi -festivaalit olivat kuitenkin Salo Friends & Music -festivaaleja paremmat.
– Siellä oli kansainvälisiä artisteja, mikä toi vähän erilaista tunnelmaa.

Jere Lehtonen vietti syntymäpäiväänsä festareiden merkeissä. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Turkulaiset Riitta ja Jouni-Pekka Tammi sekä klaukkalalainen Minna Heinonen olivat puolestaan aloittamassa vasta ensimmäistä festaripäiväänsä. He olivat tulleet viettämään festari-iltaa Tammien mökiltä Sauvosta.

Kolmikko kertoi ensivaikutelman tapahtumasta olevan hyvä. He odottivat illalta ennen kaikkea yhden artistin esiintymistä.
– Erika Vikmanilla on varmaankin mielenkiintoisin esitys, Jouni-Pekka Tammi sanoi.

Riitta Tammi kertoi festivaaleilla käymisen kuuluvan kesän perinteisiin.
– Festareilla täytyy käydä yhden kerran joka kesä.

Minna Heinonen (vas.) sekä Riitta ja Jouni-Pekka Tammi saapuivat festivaaleille mökiltään Sauvosta. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Turun suunnalta olivat saapuneet myös Sari Pentti ja Outi Hautalampi, jotka poseerasivat kaverikuvassa Varhan teltalla. Tyksissä työskentelevät Pentti ja Hautalampi olivat saaneet rannekkeet festareille työnantajaltaan Varhalta.
– Saimme valita eri festareista, joita oli pitkin kesää. Tämä oli niistä viimeinen, joten tulimme tänne, Pentti kertoi.

Kaksikko tuli festareille juuri Saloon, sillä Salo Friends & Music -festivaalien aikataulu oli heille kummallekin sopivin.
– Minulla oli kesäloma siten, että muut ajankohdat olivat vähän huonoja, Hautalampi sanoi.
– Tämä oli ainoa festari, joka on lauantaina, Pentti jatkoi.

Kukaan tapahtuman esiintyjistä ei ollut heidän mielestään ylitse muiden. He aikoivat olla festareilla niin kauan kuin mielenkiintoa riittäisi.

Sari Pentti (vas.) ja Outi Hautalampi poseerasivat kaverikuvassa Varhan festariteltalla. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Raisiolainen Ansku Kortelainen ja suomusjärveläinen Anu Salokannel juhlistivat 35-vuotista ystävyyttään festareiden merkeissä. Heille tapahtuma tarjosi kaivattua irtiottoa arjesta.
– Tämä on ainoa keino päästä pois lapsiperhearjesta, Salokannel sanoi.

Kortelaisen ja Salokanteleen mielestä pienissä festareissa, kuten Salo Friends & Music -festivaaleissa, on parasta se, että niille voi osallistua matalalla kynnyksellä.
– Minä en ole mikään festarityyppi. Tällainen pienempi tapahtuma vetää myös sellaisia, jotka eivät yleensä käy festareilla, Kortelainen pohti.

Kaksikko kehui tapahtumaa, ja toivoi sille jatkoa tuleville vuosille.
– Toivotaan, että tästä tulee perinne, kuten vaikka Lohjan Rantajameista, Salokannel totesi.

Ansku Kortelainen (vas.) ja Anu Salokannel tulivat festareille hakemaan irtiottoa arjesta. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Positiivista palautetta tapahtumasta oli kantautunut myös United Festivalsin järjestäjän ja hallituksen puheenjohtajan Henri Kulmalan korviin.
– Monet ovat kiitelleet, että on hienoa, kun Saloon tehdään tällainen tyylikäs tapahtuma.

Kulmala kertoi olevansa myös itse tyytyväinen tapahtumaan. Festarit olivat hänen mukaansa sujuneet lauantai-iltaan mennessä kaikin puolin suunnitellusti.

Kulmala kuitenkin myönsi, että häntä oli hieman jännittänyt, onko elokuun loppu ajankohtana festivaaleille sopiva. Huoli osoittautui turhaksi, sillä lippuja oli mennyt kaupaksi mukavasti.

Perjantaille oli myyty noin kolme ja puoli tuhatta lippua, lauantaille Kulmala arvioi myytävän vielä tuhat lippua enemmän.

United Festivalsin järjestäjä ja hallituksen puheenjohtaja Henri Kulmala lupasi festivaalit Saloon myös ensi kesälle. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Festivaalit saavat jatkoa

Salo Friends & Music -festivaalit aiotaan järjestää uudelleen vuoden päästä. Näin kertoi United Festivalsin järjestäjä ja hallituksen puheenjohtaja Henri Kulmala.
– Löimme kaupunginjohtajan kanssa kättä päälle, että ensi vuonna jatketaan.

Ensi kesän festivaalit ovat Kulmalan mukaan jo suunnitteilla. Ensimmäiset esiintyjät on varattu, ja liput tulevat myyntiin ensi viikolla. Festarit aiotaan järjestää samana viikonloppuna kuin tänä kesänä, elokuun puolenvälin jälkeen.

9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Tosi on
3 kuukautta sitten

Olin vierailulla Halikossa tuttavani luona. Häiritsevä melu kuului sinne asti. Ensivuoden festareita ei tule. Valitus Aville tekeillä.

Peltari
3 kuukautta sitten
Reply to  Tosi on

Lukkarinmäki, ei ääntäkään, Salo Volley. Ei häiriötä. Aville ilmoitus eli jatkoon.

Marko
3 kuukautta sitten
Reply to  Tosi on

Kovat on luulot itsestä! Ihanko että valitus? No se taitaa olla suomalaisten mielensäpahoittajien suosikkisana. Autot pörrää joka päivä siinä keskustassa ja häiritsevä melu jatkuu yötä päivää, valitatko siitä myös? Avi ei varmastikaan sulje muutaman tunnin festaria. Ruissalossa kuuluu musa paljon kauemmas eivätkä ihmiset ruikuta. Tällainen tapahtuma tuo porukkaa ja yrittäjät ja raflat kiittävät, ei ihan pientä sekään. Paitsi tietenkin, jos sinun yöunesi häiriintyvät koko vuodeksi.

Yrmy
3 kuukautta sitten
Reply to  Tosi on

Juu pannaan Salo kiinni. Kaikki kiva voidaan järjestää mieluummin vaikka Paimiossa.

Paimiolainen
3 kuukautta sitten
Reply to  Yrmy

Kannatetaan 🙂 !

Festari-Mane
3 kuukautta sitten
Reply to  Tosi on

Se on jännä juttu, että Salossa häiritsee kaikki muut tapahtumat paitsi iltatori.
Asun itse keskustan tuntumassa voisin luetella helposti kymmenen enemmän häiritsevää asiaa kuin muutama kesätapahtumat. Ollos huoleton, talvella kaupunki on enemmän kuollut kuin kesällä.
Festarit oli hyvin järjestetty ja harvoin Salossa näkee hymyileviä ihmisiä niin paljon. Ensi vuonna uudestaan.

Tosi on
3 kuukautta sitten
Reply to  Festari-Mane

Ei tule.

Ei teflonia
3 kuukautta sitten

Mahtoiko villitä naapurustoakin.

Salolainen
3 kuukautta sitten

Olipa hyvät ja hyvin järjestetyt festarit! Ensi vuonna uudestaan.