Kapteenin ristiriitaiset tunteet – mitä HIFK:n talousongelmat tarkoittavat SalPan sarjasijoitukselle?

0
Olli Jakonen painoi rajusti töitä, mutta palkinto jäi tulematta. (Kuvat: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo)

SalPan kapteenilla Joonas Meuralla oli ristiriitaiset tunteet lauantai-iltana Urheilupuiston ylänurmella.

SalPa oli juuri pelannut tasapelin Kokkolan Pallo-Veikkoja vastaan, mutta arvokas sarjapiste ei heti ottelun jälkeen Meuraa lämmittänyt.

– En nähnyt kaveria ja olisi pitänyt havainnoida paremmin. Ei saisi tapahtua tuossa kohtaa peliä, harmitteli Meura kevyttä kontaktia KPV:n Altti Hellemaahan, mikä aiheutti rangaistuspotkun seitsemän minuuttia ennen täyttä aikaa.

Charalampos Chantzopoulos sijoitti rankkarin varmasti sisään ohi SalPa-vahti Halil Bagcin, ja tämä KPV:n 2–2-tasoitus jäi ottelun viimeiseksi maaliksi.

On luonnollista, että Meuraa harmitti oma virhe, mutta vastapainoksi toppari pelasi hyvän ottelun, minkä lisäksi hän siirsi SalPan johtoon yhdeksännellä minuutilla Thomas Agyirin antamasta kulmapotkusta.

– Maali vähän paikkasi, mutta ei silti hyvitä tuota virhettä. Ja puskukin lähti nenällä eli sekin oli epäonnistunut, ruoski Meura itseään.

Meuran johtomaalin lisäksi SalPalla oli avauspuoliajalla kaksi hyvää paikkaa lisätä johtoa.

Olli Jakonen oli puolen tunnin kohdalla nokikkain KPV:n maalivahti Sergey Lazarevin kanssa, ja juuri ennen taukoa Lazarev torjui upeasti Otto Lehtisalon vedon, joka oli menossa maalin takakulmaan.

Avauspuoliajalla SalPan keskikentän esitys oli yksi kauden ehjimmistä. Mikke Louhelan, Agyirin sekä Interistä tulleen Roope Kantolan yhteispeli sujui erittäin tasapainoisesti, vaikka kolmikolla ei paljon yhteisiä peliminuutteja olekaan takana.

Hyvän ensimmäisen puoliajan jälkeen SalPan peli hyytyi tauon jälkeen lähes totaalisesti, ja KPV pääsi myllyttämään kotijoukkueen maalille.

Oke Akpoveta ja Miika Kauppila olivat jo lähellä tasoitusta, ja 70. minuutilla Niilo Kujasalo lopulta onnistui tarkalla vedolla oikeaan alakulmaan.

– Vähän passivoiduttiin liikaa ja luotettiin siihen, että homma hoituu. Mutta kyllä me vielä tasoituksen jälkeen kammettiin peliin mukaan, analysoi Meura.

SalPan ryhdistäytyminen kulminoitui 78. minuutille, kun joukkue sai vapaapotkun runsaasta 20 metristä.

Yleisö, ja luultavasti myös maalivahti Lazarev, odotti Meuran tykitystä, mutta yllättäen laukoja olikin vain pari minuuttia aikaisemmin kentällä vaihdettu Roope Pyyskänen. Tarkka veto kaarsi komeasti oikeaan yläkulmaan ohi Lazarevin, ja näin SalPan kauden tehokkain pelaaja teki jo viidennen maalinsa Ykkösessä.

– Kyllä ”Pydellä” on sen verran parempi jalka noilta etäisyyksiltä, että ihan oikea mies veti, perusteli Meura vaparin ampujaa.

Tasapeli oli SalPalle lievästä pettymyksestä huolimatta hyvä lopputulos, sillä se piti eron KPV:hen suhteellisen turvallisessa yhdeksässä pisteessä.

Loppukauden tavoite joukkueella onkin pitää nykyinen seitsemäs sija, jolla sarjapaikka ensi kauden toiseksi korkeimmalle tasolla varmistuisi kevyesti.

– Periaatteessa ihan ok tulos, hävitähän tätä ei saanut. Mutta voitolla olisi ollut vielä auki paikka kuuden parhaan joukkoon, ja se jäi vähän kaivertamaan. Nyt lähdetään loppukauteen sillä mielin, että sarjapaikka säilytetään.

Ja kun lauantaipäivän huhut kertoivat HIFK:n talousongelmista ja mahdollisesta sarjasta luopumisesta, niin seitsemäs sija runkosarjassa saattaisi jopa avata paikan ylemmässä loppusarjassa.

– Se on mahdollista, mutta sitä on turha miettiä. Tulee jos tulee, tuumasi Joonas Meura.

Teksti: Jari Vuorio

Lauantai-iltana pelattua ottelua seurasi vain reilut 400 katsojaa.

Ykkönen: SalPa–KPV 2–2 (1–0)

Maalit:
9. Joonas Meura 1–0
71. Niilo Kujasalo 1–1
78. Roope Pyyskänen 2–1
83. Charalampos Chantzopoulos 2–2 rp.
Ulosajo: 84. Chantzopoulos (v+v=ua)

SalPan kokoonpano: Halil Bagci; Luka Kuittinen, Michael John, Joonas Meura; Daniel Kepot, Roope Kantola (76. Roope Pyyskänen), Mikke Louhela, Thomas Agyiri (59. Aleksi Jännes), Oskari Jakonen (v) (46. Valtteri Olsbo); Olli Jakonen (89. Elmo Heinonen), Otto Lehtisalo (46. Albijon Muzaci).
SalPan muut vaihtopelaajat: Tatu Österlund (mv), Mikael Anttila.

Yleisöä: 432

OHO!

SalPa on tehnyt 40 prosenttia maaleistaan erikoistilanteista (10/25).

SalPan seuraava ottelu: la 26.8. SalPa–Jaro Urheilupuistossa kello 16.