Katso tästä, millainen oli hallituksen tiedonanto yhdenvertaisuudesta ja rasismin kitkemisestä

0

Hallituspuolueet pääsivät keskiviikkona sopuun yhdenvertaisuutta ja rasismia koskevasta tiedonannostaan eduskunnalle. Asiasta kertoi pääministeri Petteri Orpo (kok) viestipalvelu X:ssä.

Hallitus käsitteli torstaina valtioneuvoston yleisistunnossa valtioneuvoston tiedonantoa toimista, joilla edistetään yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja syrjimättömyyttä suomalaisessa yhteiskunnassa.

Istunnon jälkeen on hallituksen tiedotustilaisuus noin klo 13.30. SSS näytti tiedotustilaisuuden suorana lähetyksenä tällä sivulla.

Voit lukea koko jutun tiedonannosta ja sen sisällöstä tästä.

Tiedotustilaisuudessa ovat paikalla pääministeri Petteri Orpo (kok.), valtiovarainministeri Riikka Purra (ps.), opetusministeri Anna-Maja Henriksson (rkp.) ja maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah (kd.) sekä tiedonantoa valmistelleen työryhmän puheenjohtaja, valtiosihteeri Risto Artjoki.

Valtioneuvoston yleisistunnon jälkeen tiedonanto menee eduskunnan käsiteltäväksi. Eduskunta äänestää tiedonannosta 8. syyskuuta.

Hallituspuolueiden työryhmä on valmistellut tiedonantoa elokuun loppupuolelta lähtien. Viimeisenä puolueena myös Rkp hyväksyi kompromissiesitykseen. Hallituksen ennakoitiin jopa kaatuvan, jos Rkp ei olisi hyväksynyt tiedonannon sisältöä.