Kissa jäi hihnasta kiinni puuhun kymmenen metrin korkeudessa Perniössä

0
Kuva: TS-arkisto/Lennart Holmberg

Pelastuslaitos sai torstaina aamuyhdentoista aikaan hälytyksen Perniöön, jossa karkuteille päässyt kissa oli jäänyt hihnasta kiinni puuhun. Kissa oli hälytyksen tehneiden arvion mukaan jumissa kymmenen metrin korkeudessa.

– Näitä kissa puussa -tehtäviä tulee aika paljonkin, mutta yleensä meitä ei lopulta tarvita. Tässä tapauksessa kissa oli tosiaan juuttunut oksaan kiinni, joten kävimme sen sieltä auttamassa pois, kommentoidaan pelastuslaitoksen tilannekeskuksesta.

Tavallisesti pelastuslaitos kehottaa kissan omistajia laittamaan puun juurelle ruokaa vadille ja vain odottamaan. Paloauton ilmestyminen paikalle ajaisi kissan herkästi vain entistä korkeammalle puuhun. Toisinaan kuitenkin tarvitaan pelastuslaitoksen käytännön apua, kuten nyt.

– Tämä kissa voi nyt hyvin ja on takaisin omistajillaan.