Lounea rakentaa ennätysmäärän valokuituliittymiä

0
Lounea rakentaa kuituverkkoa nyt kovaa vauhtia. Arkistokuva Salosta vuodelta 2020.

Salolainen Lounea tavoittelee ennätysmäärää uusia valokuituliittymiä tänä vuonna.

– Vuoden 2023 alkupuoliskon aikana valokuituliiketoimintamme laajeni jälleen voimakkaasti uusille toimialueille ja aloitimme historiamme mittavimman valokuituverkon rakentamisurakan. Viime vuonna rakensimme ennätykselliset 20 000 liittymää ja tänä vuonna tavoittelemme vähintään kaksinkertaista vauhtia, yhtiö kertoo puolivuotiskatsauksessaan.

Rakentamista tapahtuu muun muassa Ilmajoella, Hattulassa, Joensuussa, Jyväskylässä, Kokkolassa, Laukaassa, Lappeenrannassa, Muuramessa, Lahdessa, Seinäjoella, Tampereella, Nokialla, Oulussa ja Vaasassa.

Toukokuussa Lounea kertoi aloittavansa 40 gigan kodin yhteyksien toimitukset vielä tämän vuoden aikana. Lounean mukaan tämä on tiettävästi maailman nopein kodin laajakaistayhteys.

Yhtiö on tehnyt kuluvan vuoden aikana investointeja tiedonsiirtokapasiteetin lisäämiseksi myös valtakunnallisissa runkoverkoissa.

– Tämä mahdollistaa meille joustavan kapasiteetin hallinnan aina useisiin terabitteihin asti, ja meillä on edellytykset toteuttaa esimerkiksi sadan gigan asiakasyhteyksiä heti, kun asiakkaan tiedonsiirtotarpeet sitä edellyttävät, Lounea kertoo.

Lounean liikevaihto oli alkuvuonna 33,5 miljoonaa euroa ja liikevoitto 0,6 miljoonaa euroa. Vastaavat luvut viime vuoden tammi–kesäkuussa olivat 30,3 ja 1,7 miljoonaa euroa.

Subscribe
Huomio
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments