Maaseudun murrosta kuvaava valokuvanäyttely yhdistää menneisyyden ja nykyhetken

0
Näyttelyn kuvat on otettu pääasiassa Kiikalassa. Kuva: Kari Rissa

Ympäristötoimittaja-kuvaaja Kari Rissa järjestää Salossa Maaseutu murroksessa -valokuvanäyttelyn. Näyttely koostuu noin sadasta valokuvasta, joista osa on kokoelmista kerättyjä vanhoja valokuvia ja osa uusia. Monet Rissan ottamat uudet kuvat toistavat vanhojen kuvien paikkoja ja tilanteita.

Rissa kertoo tiedotteessa, että vanhojen ja uusien kuvien rinnakkaisella asettelulla on tarkoitus näyttää yhteiskunnan rakennemuutos ja maaseudun murros konkreettisesti. Kuvilla hän pyrkii herättämään katsojien kiinnostusta elinympäristöään kohtaan ja lisätä salolaisten kulttuuriperinnön tuntemusta.

Näyttely on kesällä esillä valokuvaajan omassa Navettagalleriassa Kiikalassa ja myöhemmin syksyllä Kulttuuritalo Villissä.

Maaseutu murroksessa -näyttely 5.–20.8 päivittäin klo 13–18 Kiikalassa, Kalkkilantie 788. Vapaa pääsy. Näyttely on nähtävillä myös 30.9.–22.10. Kulttuuritalo Villissä.