Mielipide: Mahtavat festarit, mutta parhaat bileet olivat muualla

0
Kirjoittaja kehuu viime viikonloppuna Salossa järjestettyjä festareita. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Oli ilo vierailla ensimmäistä kertaa uuden järjestäjätahon toimesta järjestetyllä Salo & Friends -festivaalilla. Festivaali-alue, joka normaalisti toimii paikoitusalueena keskeisellä paikalla tarjosi värikkään kattauksen musiikkia, ruokaa ja iloisia ihmisiä. Toivottavasti kaupungin paraatitontille saadaan tulevaisuudessa monipuolista hyötykäyttöä, kuten asumista, ravintoloita, toimistoja ja kulttuuritiloja. Sitä odotellessa se toimii hyvänä tapahtuma-alueena.

Elokuun säille ja niiden oikuille emme voi mitään, mutta onneksi pahin sade säilyi loitolla. Artistit esiintyivät hyvin, henkilökunta hoiti hommansa mallikkaasti, opasteet olivat selkeitä ja ruokatarjonta oli runsas. Tunnelma oli iloinen, eikä suurempia häiriöitä tai ongelmia näkynyt.

Yksi asia kuitenkin pisti silmään: tuntui, että parhaat bileet olivatkin festivaalialueen ulkopuolella.

Hämeentien toisella puolella Kelan portailla ja muuntamobaarissa sekä läheisen kaupan parkkipaikalla tuntui olevan se erityinen juhlan tuntu. Toki näissä paikoissa juhlat jatkuvat tunnetusti kesäpäivästä ja kellon ajasta riippumatta.

Tapahtuman järjestäjien näkökulmasta miettien oli ehkä hieman outoa ulkoistaa mahdolliset häiriötekijät ja sallia ihmisten liikkua vapaasti alueelta pois ja takaisin. Tällainen ratkaisu voi olla hyödyksi lähialueen asukkaille istutusten lannoituksen kannalta. Lisäksi se voi positiivisesti vaikuttaa läheisen Citymarketin ja Alkon myyntiin.

Toivon, että tapahtuma järjestetään uudestaan ja kehittyy entisestään. Kaupunkimme tarvitsee elämää ja tapahtumia.

Ehkä tulevaisuudessa voisi olla mahdollista lisätä toinen lava, lyhentää vaihtoaikoja ja myydä alkoholia pienemmällä katteella, jolloin päästäisiin takaluukkubaareista. Oheistoimintaa vähentäisi myös käytäntö, että festivaalialueelta ei saisi poistua kuin kerran.

Lopuksi on syytä mainita festivaalin ilotulitus, joka oli todella hieno lisä kokonaisuuteen. Kaiken kaikkiaan Salo & Friends -festivaali tarjosi iloisen ja piristävän kokemuksen. Kiitos järjestäjille.

Jarkko Anttila

ex-tapahtumatuottaja

kaupungivaltuutettu (sd.)

Salo