Myrsky työllisti pelastuslaitosta Salossa – useita teitä kuten Vanutehtaankatu oli poikki

0
Myrskytuulen kaatama puu pysäytti linja-auton Valhojalla. Kuva: Ari Määttänen

Pelastuslaitoksella oli tiistaina kiireinen aamu Salossa. Näin kertoi Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen tilannekeskuksen päivystäjä.

Päivystäjä arvioi, että pelastuslaitokselle oli tullut aamupäivään mennessä jo useita kymmeniä tehtäviä. Pelastuslaitosta työllistivät varsinkin myrskyn kaatamat puut.

Salossa oli useita teitä poikki kaatuneiden puiden vuoksi. Poikki oli aamupäivällä klo 11 aikaan muun muassa Vanutehtaankatu Salon Ollikkalassa.

Tien poikki oli kaatunut mäen alaosassa järeä puu, joka oli katkonut mennessään myös sähkölinjan. Puun taakse mottiin oli jäänyt paikallisliikenteen bussi Paikku.
– Tulin tähän kello 9.56 aikaan ja huomasin puun kaatuneen. Jo tien alkupäässä oli pari pienempää puuta nurin, ja ne pääsin kiertämään, mutta sitten jäin tähän. Soitin hätäkeskukseen, mutta joku muu oli ehtinyt ilmoittaa puusta jo ensin, kertoi Paikun kuljettaja Tom Lönnqvist.

Pelastuslaitosta odottamaan jäänyt kuljettaja toivoi ihmisiltä malttia.
– Toivottavasti ihmiset ovat tänään kärsivällisiä, kun tällaisia tapahtuu varmaan enemmänkin, eikä pysty lentämään, Lönnqvist toteaa.

Vainion liikenteen toimitusjohtaja Matti Vainio kertoi, että Vanutehtaankadulle kaatuneen puun aiheuttamaa viivästystä lukuun ottamatta paikallisliikenne sujui tiistaina hyvin. Tielle kaatuneet puut saatiin kierrettyä, ja linja-autot pysyivät aikataulussa.

Juttua päivitetty 8.8. klo 16.05.

Vanutehtaankadulle oli kaatunut pienempiäkin puita, mutta niistä bussi vielä pääsi ohi. Kuva: SSS/Talvikki Salin
Paikku odotti pelastuslaitosta paikalle raivaamaan puuta. Kuva: SSS/Talvikki Salin