Hidas remontti heitti pop up -nuokkarit uimahallille – Someron nuorisotoimi uskoo munapakkaamon houkuttavan nuoria

0
Nuorisotoimi ja starttipaja pääsevät muuttamaan entisen munapakkaamon tiloihin noin kuukauden kuluttua. Marja Friberg (vas.), Mari Vasama ja Vesa Pohjola miettivät, koska on seuraava muutto, sillä yksityiseltä vuokrattuja tiloja ei ole tarkoitettu pysyviksi. Kuva: SSS\Kirsi-Maarit Venetpalo

Someron kaupungin erityisnuorisotyöntekijä Vesa Pohjola sekä nuorten starttipajan valmentajat Mari Vasama ja Marja Friberg katselevat entisen munapakkaamon tiloja.

– Tänne saadaan ihan hyvät tilat, Vasama ja Friberg sanovat.

Myös Pohjola on tyytyväinen näkemäänsä, vaikka huoneet ovat vielä sekaisin remontin jäljiltä.

– Tilaa on riittävästi. Myös bänditilalle löytyy äänieristetty huone.

Starttipaja ja nuorisotoimi olivat kesään saakka yläkoulun ja lukion tuntumassa Solussa, joka hiljattain purettiin. Molempien ykköstoiveena oli saada uudet tilat ydinkeskustasta. Vuokran taso ratkaisi kuitenkin sen, että kaupunki päätyi teollisuushalliin Takalan teollisuusalueella.

– Starttipajalle ei sijainti ole ongelma, Vasama huomauttaa.

Pohjola ei ole itse saanut nuorilta valituksia paikan sijainnista ja ympäristöstä, mutta tietää toki, että epäilijöitäkin on.

–  Toivotaan, että nuoret löytävät tänne. Itse en osaa pitää noin 1,5 kilometrin matkaa pitkänä. Kun koulun pihaa katsoo, se on täynnä erilaisia kulkuvälineitä sähköpotkulaudoista lähtien.

Vesa Pohjola on tyytyväinen, että bänditila löytyy myös tulevista tiloista. Kuva: SSS\Kirsi-Maarit Venetpalo

– Mielikuvitus on tarpeen.

Mari Vasama on saanut viime viikot katsoa säätiedotusta toisenkin kerran ja miettiä, onko varmasti muistanut varata kaikki tilat ja autot. Starttipajan ja nuorisotoimen piti päästä uusiin tiloihin elokuun alussa, mutta remontin myöhästyminen vei toiminnot kiertolaisiksi.

– Noin kuukauden kuluttua pitäisi päästä omiin tiloihin. Siihen asti pitää miettiä viikko kerrallaan, missä kunakin päivänä ollaan, Vasama huomauttaa.

Nuorisotoimi otti avuksi uimahallin ja järjestää nyt pop up -nuorisoiltoja Loiskeen kahvio- ja aulatilassa.

– Siellä on onneksi biljardi- ja pingispöydät, että nuorille on jotakin tekemistä. Olemme tarjonneet nuorille myös uintilippuja, Vesa Pohjola kertoo.

Myös nuorisotoimessa mietitään nyt toimintaa viikko kerrallaan.

– Hyödynnämme ainakin Kiiruun puistoa, liikuntapuistoa ja kirjastoa. Myös lippuja keilahalliin on mietitty. Onneksi ohjelmassa on myös jo aiemmin päätettyjä päiväleirejä, Pohjola huomauttaa.

Starttipajan työntekijät ovat saaneet tukikohdan kaupungintalolta aamun paperitöihin, mutta muuten evakkoelämä on tietänyt koko ajan vaihtelevaa ohjelmaa.

– Olemme käyneet todella paljon retkillä niin Somerolla kuin lähikunnissa. Onneksi nyt on ollut hyvät ilmat. Emme voi kuitenkaan kuutta viikkoa retkeillä, Vasama huomauttaa.

Arjen taitojen, kuten ruuanlaiton opetteleminen on yksi starttipajan keskeisistä tehtävistä.

– Olemme onneksi päässeet välillä seurakuntakeskukseen ja partiokololle, joissa on keittiöt. Välillä käydään kokkaamassa meidän valmentajien kodeissa, Vasama kertoo.

Erityisnuorisotyöntekijä Vesa Pohjola ja sekä starttipajan valmentajat Mari Vasama ja Marja Friberg sanovat, että teollisuushalliin saadaan hyvät tilat. Muuttoa odotetaan jo hartaasti. Kuva: SSS\Kirsi-Maarit Venetpalo

Vesa Pohjola arvioi, että nuorisotoimi pystyy aloittamaan oman toimintansa Lummetiellä syyskuun lopulla. Vuorossa on muun muassa neljä nuorten iltaa viikossa. Pohjolan tavoitteena on saada jatkossa myös koulunsa jo päättäneille nuorille aikuisille ohjelmaa.

– Hallin vieressä olevaa kuntokeskusta voisi hyödyntää toiminnassa. Olisi mahtavaa saada myös bänditoiminta viriämään niin, että voisimme järjestää Someron oman musiikkifestivaalin.