Pyydystetyt undulaatit joutuivat karanteeniin – omistajia ei vieläkään löytynyt

0
Undulaatit viettävät seuraavat viikot karanteenissa: Kuva: Salon Seudun Eläinsuojelulyhdistys

Kemiön löytöeläintaloon toimitetut undulaatit on asetettu 15 päivän mittaiseen karanteeniin, kertoo tuuraajana löytöeläintalolla toiminut Serafina Jansson.

Karanteenin ajan linnut ovat omassa tilassaan. Muiden eläinten kanssa undulaatit eivät ole tekemisissä.

Salon Seudun Eläinsuojeluyhdistys toimitti kaksi karkuteillä ollutta undulaattia Kemiön löytöeläintaloon alkuviikolla.

Kemiössä sijaitseva Axxell Brusabyn löytöeläintalo on Salon kaupungin virallinen löytöeläinten talteenottopaikka. Jansson kertoo, että lintujen omistajia ei ole vielä tavoitettu.

Löytöeläintä säilytetään hoitopaikassa vähintään 15 päivän ajan, minkä jälkeen kunnalla on oikeus myydä, muutoin luovuttaa tai lopettaa eläin. Eläin voidaan säilyttää myös löytöeläinkeskuksessa.

Undulaatit ovat vielä pari viikkoa karanteenissa. Aiotaanko linnuille tehdä tutkimukset lintuinfluenssan varalta?

– Siihen en osaa vielä vastata, kertoo Jansson.

Salon Seudun Sanomat uutisoi viime vuonna (20.8.2022) käynnissä olevasta kakadujahdista. Tuolloin kaksi kakadua oli onnistunut karkaamaan. Toinen onnistuttiin pelastamaan, mutta toinen jäi teille tietämättömille. Lemmikkilintujen karkaamiset eivät ole harvinaisia.

– Undulaatteja ja neitokakaduja on ollut karkuteillä ennenkin. Mielestäni osa viime vuoden kadonneista kakaduista löytyi kuolleena, kertoo varapuheenjohtaja Elina Launiainen Salon Seudun Eläinsuojeluyhdistyksestä.

Launiainen myöntää, että välillä omistajat hylkäävät lintunsa tarkoituksella. Suomen syys- ja talviolosuhteissa lintu ei kauan pyristele.

– Mahdollisuudet selviytyä ovat heikot. Niiden pitäisi lähteä pois täältä, mutta en tiedä kuinka helposti he lähtevät muuttomatkalle, sillä lemmikkilinnut ovat kasvaneet vankeudessa.

Yhtenä suurena uhkana on isommat lintulajit. Launiainen huomauttaa, että värikkäät undulaatit ja kakadut kiinnittävät helposti muiden lintujen huomion.