Haluaisitko asua Taisteluaukiolla? Someron uudelle asuntoalueelle pääsee rakentamaan vuoden päästä

0
Mäkelän tulevalle asuntoalueelle johdetaan liikenne Jaatilantieltä erkanevan Mäntytien (kulkee kuvassa keskellä alhaalta ylöspäin) kautta. Taustalla vasemmalla näkyy Turuntie. Peltoaukealle tulee 19 asuntotonttia. Arkistokuva: SSS/Minna Määttänen

Someron uuden asuntoalueen kunnallistekniikan rakentaminen alkaa loppuvuodesta. Someron kaupungin vt. tekninen johtaja Markus Älli kertoo, että tonteille pääsee rakentamaan vuoden kuluttua. Alueella on 19 omakotitonttia.

Mäkelän alueen tiet ja viemärit tekee maskulainen Koneurakointi Heino, jonka tarjous oli kymmenestä tarjouksesta halvin. Kaupunki on varannut alueen kunnallistekniikan rakentamiseen 850 000 euroa. Ällin mukaan määräraha tulee riittämään.

Mäkelän alue sijaitsee aivan Someron ydinkeskustan tuntumassa Turuntien varrella. Jaatilantien ja Taka-Simolantien rajaaman alueen koko on seitsemän hehtaaria.

Someron kaupunginjohtaja Sami Suikkanen huomauttaa, että Mäkelän alueen tonttien markkinointi aloitetaan loppuvuodesta, minkä jälkeen aletaan ottaa varauksia vastaan.

Alueen rakentaminen on viivästynyt kaavasta tehdyn valituksen vuoksi.

Mäkelän alueen teiden ja aukioiden nimet poikkeavat tavanomaisesta. Kaupungin pyynnöstä alueen nimet ideoi somerolaissyntyinen taiteilija M. A. Numminen. Nimet viittaavat Nummisen lapsuuden leikkeihin Jaatilassa, joten asuntoalueelta löytyvät sellaiset nimet kuin Aarretie, Salakätköntie, Ilmakiväärintie ja Taisteluaukio.