Salo–Hajala-radan suunnitelmat nähtävillä – tarvitaan 14 uutta siltaa

5
Tunnin junasta ei ole olemassa investointipäätöstä.

Salo–Hajala-ratasuunnitelma on valmistunut ja asetettu virallisesti nähtäville, kertoo Turun Tunnin Juna Oy tiedotteessaan. Valmistunut suunnitelma on ensimmäinen Turun Tunnin Juna Oy:n viidestä ratasuunnitelmasta, jotka mahdollistavat uuden Helsingin ja Turun välisen junayhteyden rakentamisen. Loput neljä suunnitelmaa on tarkoitus saada valmiiksi vuoden 2023 aikana.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on asettanut suunnitelman nähtäville 9.8.–8.9. väliseksi ajaksi, ja ottaa vastaan ratasuunnitelmasta jätettävät muistutukset. Muistutusmenettely on tarkoitettu suunnittelualueen kiinteistöjen omistajille ja muille asianosaisille sekä niille, joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin suunnitelma saattaa vaikuttaa.

Turun Tunnin Juna Oy pyytää suunnitelmasta lausunnot viranomaisilta.

Salon ja Hajalan välinen rataosuus on osa nykyistä rantarataa sekä suunnittelussa olevaa Salo–Turku-kaksoisraidetta. Ratasuunnitelmassa noin kymmenen kilometrin mittaiselle osuudelle suunniteltiin toinen raide nykyisen raiteen viereen, 14 uutta siltaa, kolme levennettävää tai korjattavaa siltaa sekä kaksi uutta tunnelia. Lisäksi suunniteltiin uuden radan edellyttämät tie- ja katujärjestelyt sekä melunsuojaustoimenpiteet. Suunnittelusta vastasi Sitowise Oy.

Ratasuunnitelma on nähtävillä Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin verkkosivuilla.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ossi
3 kuukautta sitten

hölmö homma.

Tatti
3 kuukautta sitten

Parin hassun minuutin takia ihan hirvittävää ympäristön tuhoamista! Ilmastonmuutosta vastaan pitää taistella ja se ei toimi, jos jatkuvasti tehdään uutta, kaivetaan akkumateriaaleja, kaadetaan metsää tämän uuden alta. Rahaa pitää tehdä ja talouden juosta eteenpäin, mutta valitettavasti se kulkee käsikädessä ilmastonmuutoksen kanssa. Ja tuntuu että päättäjillä on näiden projektien kanssa entistä suurempi kiire ja lisää halutaan uusia hömpötyksiä luoda, jotta rahamäärät taskussa kasvavat.

Kukaan ei ajattele meitä
3 kuukautta sitten
Reply to  Tatti

Ja 8km:n matkalta lunastetaan 4-6 taloa. Aivan älytöntä. Ja Lukkarinmäestä vaan pidetään huolta! No, siellä on ollut varaus vuosikymmeniä, Salo ja Hajalan välillä ei ole vieläkään mitään varausta, mut silti oma tontti on lunastuslistalla. Ihmiset sanoo et mitä noilla väliä, he ovat tottuneet asumaan junaradan lähellä, ehkä niin, mutta kodin menetys on todella isompi asia kuin joku melu. Lisäksi nuo suunnitelmat on niin vaikeita lukea ja et löydä kun kauhean etsimisen kanssa tietoa, kaikki dokumentit kun on merkitty jollain koodilla. Saankin antaa kunnolla aikaa valituksiin, kun aikaa menee noiden dokumenttien läpikäyntiin. Sit se on hauskaa kun osalle on merkitty melusuoja… Lue lisää »

Tosi on
3 kuukautta sitten

Ei auttanut, vaikka hallitus vaihtui. Luotin, että oikeistohallitus olisi torpannut tämän. Saloa ei hyödytä millään muodoin, tuskin tulee pikajuna pysähtymään Salossa. Lähijuna tietysti helpottaa vaikka illalla laivalle lähtöä.

Vanha kunnon kirje
3 kuukautta sitten

Tästäkään ei tiedoiteta maanomistajia erikseen, vaan on nähtävillä Salkkarissa, nettisivuilla tai kaupungintalolla. Ei kaikki käy päivittäin Salon keskustassa tai omista tietokonetta tai lue lehteä. Kyllä näistä asioista pitäisi myös tiedottaa ihan kirjeitse.