Salon valtuustoseminaari järjestetään laivaristeilynä – runsaan 60 henkilön reissu maksaa 11 000 euroa

20
Salo järjesti valtuustoseminaarin edellisen kerran marraskuussa 2021 Caribian kylpylässä. Valtuuston puheenjohtaja Heikki Tamminen (ps.), kaupunginhallituksen puheenjohtaja Saku Nikkanen (sd.) ja vt. kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhonen kertoivat tuloksista seminaarin päätteeksi. Kuva: SSS Arkisto/Vesa Käiväräinen

Salon kaupunginvaltuusto ja virkamiesjohto kokoontuvat yhden välivuoden jälkeen valtuustoseminaariin marraskuussa.

Vuorokauden mittainen seminaari järjestetään tällä kertaa laivaristeilynä 13.–14. marraskuuta. Kaksi vuotta sitten tilaisuus järjestettiin kylpylähotelli Caribiassa Turussa ja vuonna 2019 Naantalin kylpylässä. Koronavuonna 2020 valtuustoseminaari typistyi puolen päivän etäkokoukseksi.

– Laiva oli taloudellisesti halvin vaihtoehto, ja se on seminaarin järjestämiseen tosi kätevä. Siellä on valmiina kaikki: tilat, kahvit ja ruokailut, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Heikki Tamminen (ps.) kertoo.

Vuorokauden risteily Turusta runsaan 60 henkilön joukolla ja bussikuljetuksineen maksaa yhteensä noin 11 000 euroa. Vertailun vuoksi Caribian ja Naantalin seminaarit maksoivat noin 16 000 euroa.

– Tämä on edullinen reissu antiin ja porukan kokoon nähden, Tamminen sanoo.

Valtuustoseminaarissa keskustellaan ainakin kaupungin taloudesta, kaavoituksesta ja kiinteistöistä sekä työvoiman saatavuudesta.

– Nyt on koettu tärkeäksi keskustella ajankohtaisista asioista, koska kaupungilla on uusi strategia ja hyvinvointialue on aloittanut toimintansa. Samalla puhutaan siitä, mitä asioita halutaan edistää valtuuston loppukaudella, Heikki Tamminen kertoo.

Valtuustoseminaariin on tarkoitus kutsua tälläkin kertaa yksi tai useampia ulkopuolisia asiantuntijoita. Nimistä ei ole vielä päätöksiä.

Valtuustoseminaarin järjestäminen Salon ulkopuolella herättää säännöllisesti ihmetystä kaupunkilaisissa. Heikki Tammisen mukaan tapa on kuitenkin hyväksi havaittu. Kaupungintalolla voidaan järjestää enintään puolen päivän seminaareja – sen jälkeen osallistujat lähtevät pikkuhiljaa kotiin.

– Jos halutaan kunnolla perehtyä, tutustua ja käydä syvällisiä keskusteluja, on hyvä lähteä kauemmas.

20 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Keijo K.
5 kuukautta sitten

Onhan Orpokin ehdottanut pohjoismaiden ministereille ”karaokeristeilyä” ruotsinlaivalla. Mikä ettei Salon valtuusto tekisi myös yhteisen ”karaokeristeilyn”?

Tavis torilta
5 kuukautta sitten

Tuleeko parempia, toimivampia päätöksiä kaupungin asioista, näköalaa laajemmaltikin, kun ollaan merellä. Ja helppo siirtyä välillä vapaalle. Eikös näistä laivaseminaareista päätetty muutama valtuustokausi sitten erottautua, mutta että taas?

Tosi on
5 kuukautta sitten

Eikö tälle symposiumille olisi ollut parempi ja erittäin edullinen paikka Salon kaupungintalo. Tässä taas poltetaan meidän veronmaksajien raha.

Maija
5 kuukautta sitten
Reply to  Tosi on

Ja raitista ulkoilmaa saisi vaikka reippailemalla Vuohensaareen.

Eija Seppälä
5 kuukautta sitten

Näissä seminaareissa merellä on aina se hyvä, ettei sieltä liueta välillä kylille tai kesken seminaaria kotiin.
Kyllä joskus kannattaa koota kaikki yhteen ja keskustella asioista. Mikään toiminto ei ole ilmaista, ei mikään.

Marko
5 kuukautta sitten
Reply to  Eija Seppälä

No, miksi kaikki muut pakotetaan kulukuurille vaan päättäjien lapamatoselkäranka ei siihen asiaan taivu?

Urpo
5 kuukautta sitten
Reply to  Marko

Meidän työpaikalla vastaavia tilaisuuksia on enemmän kuin mihin viitsin osallistua. Ehkä yritys katsoo saavansa näistä hyötyä. Mutta julkisella sektorilla se on puhdasta kustannusta?

Kaupungin tuloksesta 11000 € on alle 0,2%.

maksaja
5 kuukautta sitten
Reply to  Eija Seppälä

Tämä on ylivoimaisesti paras tapa päästä kaupunkilaisten rahoilla ryyppäämään.

Sanna
5 kuukautta sitten
Reply to  maksaja

Kannattaisi kuitenkin tutustua kaupungin sääntöihin ennen kun huutelee, että päättäjät ryyppävät kaupungin rahoja. Näin ei meinaan ole. Ihan itse jokainen maksaa omasta kukkarostaan juomat, jos muuta juo kun vettä.

Tavis torilta
5 kuukautta sitten
Reply to  Sanna

Ajatusmaailma ja asioiden käsittely on tuskin kristallin kirkas muutamien lasillisen jälkeen, vaikka itse maksettujen.

Tammisiltalainen
5 kuukautta sitten
Reply to  Sanna

Yleensä julkishallinnossa normi on 2-3 annosta. Mutta aina keksitään keinoja sen kiertämiseen, voidaan vaikka käyttää koko vuoden tyky-rahat…

Pirkko
5 kuukautta sitten
Reply to  Eija Seppälä

👍

Marko
5 kuukautta sitten
Reply to  Pirkko

Kaupungilla töissä?

Veronmaksaja
5 kuukautta sitten

Hyvä, että mentiin Salon ulkopuolelle tuhlaamaan nuo 11 000 euroa. Eihän salolaisten päättäjien missään nimessä kannata suosia paikallisia toimijoita tuon järjestämiseen.

"VK"
5 kuukautta sitten

Piknikristeily olisi riittänyt. Ei olisi tarvinnut maksaa yöpymisistä eikä iltaläträilystä. Ehkä vältyttäisiin jostain vieläkin pahemmasta.

Että näin
5 kuukautta sitten

Viisas ostaa Salosta. Eli kyllä olisi löytynyt Salosta paikkoja, joissa olisi voinut pitää seminaaria ja raha olisi jäänyt paikkakunnalle.

Veronmaksaja
5 kuukautta sitten
Reply to  Että näin

Juurikin näin. Paikkoja kyllä Salosta tuolle olisi löytynyt. Olisivat vaikka menneet Lehmirannan Lomakeskukseen. Tilaa olisi ollu seminaarille, ruokailulle ja olisivat saaneet vaikka hieronnankin siihen jos jotain luksusta olisi vaatinut. Kaikki tuo mieluummin kuin rahat heittää mereen.

Veroja maksan minäkin
5 kuukautta sitten

Kyllä päättäjien on pystyttävä keskustelemaan yhdessä muuallakin kuin kokouksissa. Se on aivan yhdentekevää missä tällainen tilaisuus järjestetään. Pääasia on että valtuutetut osallistuvat tilaisuuteen ja kehittävät kaupunkiamme edelleen eteenpäin.

Erilaisten keskustelupalstojen äänekkäät, itseään muita parempina pitävät henkilöt eivät hyväksyisi tilaisuutta vaikka se pidettäisiin kaupungintalolla, ja tarjoiluna olisi lasillinen vettä. Suosittelisin edellä mainittuja kriitikkoja asettumaan seuraavissa kuntavaaleissa ehdolle. Silloin olisi mahdollisuus päästä mukaan valtuustoseminaariin sekä nauttimaan kokouksiin niistä ruhtinaallisista kokouspalkkioista.

Hyvät kaupunginvaltuutetut, minun verorahoillani saatte kokoustaa ja pitää seminaareja.

Veden maksaja
5 kuukautta sitten

Hyväksyn seminaarin kaupungintalolla tarjolla lasillinen vettä.

Lasse Reunanen / Salo
5 kuukautta sitten

Tässä olisi yksi keskustelun aihe valtuutetuille seminaariinsa: Valtuustokokouksiin viime vuosina vähenevässä määrin osallistunut kaupunkilaisia kuuntelemaan suoraan valtuustokokousta – jossa valtuutetut nähtävillä samanaikaisesti. Nettimahdollisuus on karsinut puolueväen kotikatsomoon. Kuntalaisille tulisi antaa mahdollisuus esittää kysymyksiä ja kommentteja valtuutetuille samanaikaisesti. Sellainen aika voisi olla esim. 1/2 tuntia ennen kokousta, jossa puheaika rajattaisiin kysyjien määrän mukaan. Olisi vähän samaa kun eduskunnassa saavat kansanedustajat kysyä hallitukselta. Nyt tahtoo olla niin, että jos yleisön joukossa joku kuntalainen jotain ääneen keskustelee niin siitäkin saa huomautusta – vaikka korvat höröllä voisi valtuutetutkin olla kuulolla mikäli suoraa palautetta sattuisivat yleisökeskustelusta kuulla. Opiksi se on hyvä omistajatahoakin päättäjien kuunnella –… Lue lisää »