Salosta löytyneet undulaatit ovat yhä vailla kotia – ”Kukaan ei ole kysellyt”

0
Salosta löydetty tyttöundulaatti on väritykseltään sinivalkoinen.

Salosta löydetyt kaksi undulaattia eivät ole vieläkään löytäneet omistajaansa.

Toinen undulaatti otettiin kiinni sunnuntaina 20. elokuuta ja toinen maanantaina 21. elokuuta. Salon Seudun Eläinsuojeluyhdistys toimitti linnut Kemiöön, Axxell Brusabyn löytöeläintaloon, joka on Salon kaupungin virallinen löytöeläinten talteenottopaikka. Linnut ovat siellä edelleen.

– Kukaan ei ole kysellyt niitä, kertoo Serafina Jansson löytöeläintalolta.

Ilta-Sanomat kirjoitti viime viikolla, että taideasiantuntija Pauliina Laitisen kaksi lemmikkiundulaattia on karannut Tammelassa. Serafina Jansson toteaa kuitenkin valokuvien perusteella, että kyseessä eivät ole Brusabyssä olevat linnut. Salosta löydetyt linnut ovat tyttö ja poika. Poikaundulaatti on väritykseltään sinikeltainen ja tyttöundulaatti sinivalkoinen.

Undulaatit asetettiin löytöeläintalossa 15 päivän mittaiseen karanteeniin, jolloin ne eivät ole tekemisissä muiden eläinten kanssa. Myös löytöeläimen vähimmäissäilytysaika talteenottopaikassa on 15 päivää. Sen jälkeen kunnalla on oikeus myydä, muutoin luovuttaa tai lopettaa eläin. Eläin voidaan myös säilyttää löytöeläintalossa.

Serafina Janssonin mukaan vielä ei ole päätetty, etsitäänkö undulaateille uusi koti, jos alkuperäisiä omistajia ei löydy.

– Vai jäävätkö ne tänne ja opiskelijat saavat hoitaa niitä, hän toteaa.

Brusabyn löytöeläinkoti toimii ammatillista koulutusta tarjoavan Axxell-oppilaitoksen yhteydessä, jossa voi opiskella muun muassa eläintenhoitoa.