Sijoittaja yrittää myydä kolmea rivitaloa Halikossa – kiinteistövälittäjän mukaan kyseessä on harvinainen kohde

0
Myytävä rivitalokokonaisuus sijaitsee Eekkerintiellä Halikossa. Kuva: SSS/MARKO MATTILA

Halikossa Eekkerintiellä on ollut jo vuoden verran myynnissä kolme rivitaloa, jotka eivät ole toistaiseksi löytäneet ostajaa.

Kyseessä on vuonna 1996 rakennettujen kiinteistöjen kokonaisuus, jossa on yhteensä 17 huoneistoa. Vajaan tuhannen neliön kokonaisuuden velaton myyntihinta on 1 138 000 euroa.

Rivitalot ovat sijoituskäytössä, ja kaikissa huoneistoissa on vuokralaiset valmiina.

Kiinteistökokonaisuuden myynnistä vastaa Salon Asuntopalvelu LKV:n kiinteistövälittäjä Teppo Jalonen. Hän kertoo, että kyseessä on varsin poikkeuksellinen myyntikohde. Kokonaisia rivitaloja on Salossa myynnissä vain harvoin.

Jalosen mukaan kyselyitä ja tarjouksia on tullut jonkin verran, mutta potentiaalista ostajaa ei ole vielä löytynyt.
– Yleinen tilanne on asuntomarkkinoilla suhteellisen haastava.

Salon Seudun Sanomat kertoi aiemmin tällä viikolla (SSS 2.8.2023), että asuntokauppa on piristynyt Salossa kesän aikana. Varsinkin kesäkuussa kauppaa käytiin poikkeuksellisen paljon.

Asuntokauppojen kerrottiin vähentyneen valtakunnan tasolla tänä vuonna noin 30 prosenttia ja Salon seudulla noin 20 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna.

Myynnissä olevan rivitalokokonaisuuden omistaa kaksi asuntosijoittajaa. Toinen sijoittajista, Pauli Kurppa, kertoo, että asuntosijoittaminen on kaksikolle eläkepäivien harrastus.

Myös Kurpan mukaan rivitalot ovat herättäneet jonkin verran kiinnostusta. Sopivaa ostotarjousta ei kuitenkaan ole vielä tullut. Myynti-ilmoituksessa mainitusta myyntihinnasta ei olla valmiita tinkimään.
– Olemme saaneet siitä ihan hyvän, seitsemännumeroisen tarjouksen, mutta se ei meitä tyydyttänyt.

Rivitalot aiotaan ottaa pois myynnistä ja takaisin sijoituskäyttöön, mikäli sopivaa ostajaa ei ilmoitetulla hinnalla löydy.
– Pidämme muutaman vuoden taukoa, ja tulemme sitten uudelleen myyntimarkkinoille, Kurppa sanoo.

Kurpalla ja toisella rivitalojen omistajista on ollut aiemmin omistuksessaan myös useita muita kiinteistöjä, lähinnä kerros- ja rivitaloja, jotka on sittemmin myyty. Nyt jäljellä on enää Halikossa sijaitseva kolmen rivitalon kokonaisuus.

Kaksikolla on tarkoituksena luopua asuntosijoitustoiminnasta lähivuosien aikana.
– Alamme olla sen verran vanhoja, että emme osta enää uusia kohteita, Kurppa sanoo.
– Jossain vaiheessa myymme kaikki kohteet pois, hän jatkaa.