Somerolla puhalletaan lisää elämää keskustassa sijaitsevan Kirkkojärven rannoille – uusi uimaranta, kalastuslaituri, lisäpaikkoja veneille

6
Paimionjoen vesistöön kuuluva Kirkkojärvi reunustaa Someron keskustaa.

Someron kaupunki puhaltaa lisää tuulta keskustassa sijaitsevan Kirkkojärven elämään. Kirkkojärvi on saamassa uuden uimarannan, lisäksi veneilyn ja kalastuksen mahdollisuuksia parannetaan.

Uusi uimaranta tulee Elonpellon alueelle rantaan, joka on ollut pitkään suosittu uimapaikka.

– Elonpellon rannassa on käyty aina uimassa. Terveystarkastajilta tuli viestiä, että rannalla alkaa olla uimarannan meininki, joten kaupungin pitäisi tehdä jotain. Nyt uimapaikka muuttuu uimarannaksi, jonka vedestä otetaan säännöllisiä näytteitä, Someron kaupungin maankäyttöinsinööri Jyrki Rinta-Paavola huomauttaa.

Elonpellon uimapaikan parannuksiin on varattu kuluvan vuoden talousarviossa 30 000 euroa, mutta uudistukset siirtyvät ensi vuoteen.

– Rannalle tulee laituri, pukukoppi ja vessa. Itse ranta on hyvä, joten sitä ei tarvitse perata eikä ruopata, Rinta-Paavola toteaa.

Elonpelto on kaupungin kahdeksas uimaranta. Sitä vastapäätä Kirkkojärvessä sijaitsee Härkälän uimaranta.

Ensimmäisenä Kirkkojärven uudistuksista on toteutunut kalastuslaituri, joka on saatu juuri paikalleen. Kalastuslaituri sijaitsee Kohnamäen halki kulkevan ulkoilureitin varrella.

Someron kaupunginjohtaja Sami Suikkanen kertoo, että Kohnamäen ranta-alue on hyvin suosittu vapaa-ajan kalastajien keskuudessa.

– Paikalla on usein kalastajia. Juuri siitä syntyi myös ajatus laiturista, Suikkanen toteaa.

Kalastuslaituri on jo paikallaan, mutta siihen tulee vielä jatko-osa.

– Laiturin pituus tulee olemaan noin yhdeksän metriä eli laiturille mahtuu kerralla useampi kalastamaan, Rinta-Paavola kertoo.

Sami Suikkanen on itse innokas kalamies, joten Kirkkojärvi on hänelle hyvin tuttu myös kalapaikkana.

– Kirkkojärvi on hyvä kalajärvi. Ahventa, haukea ja kuhaa tulee mukavasti.Paimionjo

Suikkanen pääsee myös itse tarttumaan virveliin Kohnamäen kalastuslaiturilla 19. syyskuuta, jolloin laituri avataan kalastuskisalla. Suikkasen lisäksi kisassa on mukana Kosken kunnanjohtaja Henri Partanen, joka on Paimionjoki-yhdistyksen puheenjohtaja. Loput kuusi osallistujaa arvotaan kisaan ilmoittautuneiden kesken. Kisan voittaa pisimmän hauen saanut.

Uimareiden ja kalastajien lisäksi myös veneilijät voivat jatkossa nauttia aiempaa paremmin Paimionjoen vesistöstä, johon myös Kirkkojärvi kuuluu. Kirkkojärvellä sijaitsevaa venelaituria laajennetaan ensi vuonna.

– Venelaituriin mahtuu nyt kerralla runsaat 25 venettä, mutta teemme 6–8 paikkaa lisää, Rinta-Paavola sanoo.

Keskustassa sijaitsevaan Akustinpuistoon pääsee myös pian aiempaa helpommin veneellä, sillä puistoon tehdään ensi vuonna vierasvenelaituri. Laituri on tarkoitettu nimenomaan lyhytaikaiseen veneiden pitoon.

Suikkanen toivoo, että kaupungin panostusten myötä hieman pimentoon jääneen Paimionjoen vesistön virkistyskäyttö lisääntyisi.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Kalamies kukaties
3 kuukautta sitten

Kalastuslaituri olisi hieno lisä vuohensaaren kehittämiseen. Tällä hetkellä hankala kalastaa virvelillä rannoilta, kun vieheet jäävät jumiin rannan kiviin ja kaisloihin.

MDI
3 kuukautta sitten

Siitä vaan ostamaan rantaa ja laituria tai sitten venettä. Itseäni häiritsee kun venelaiturillani on kalastajia, joille tuntuu olevan ylivoimaisen vaikeaa ottaa ne onget pois kun tulen venepaikalleni. En myöskään tykkää kiinnitysköysissäni olevista uistimista ja siimanpätkistä. Kokkilan uimalaan voisi myös laittaa siellä joskus olleen kalastuskiellon, nyt siellä on välillä ollut virvelöijiä myös uimalan aukioloaikoina.

Onkija
3 kuukautta sitten
Reply to  MDI

Salon kaupungilla on kai maita Vuohensaaressa. Kaupungin maille Someron laiturikin tulee. Jos kalastajilla olisi laituri, sehän juuri estäisi muiden laitureiden käyttöä.

Marko
3 kuukautta sitten
Reply to  MDI

Onko se sun oma laitusi vai onkohan paikalliselta omenatarhurilta vuokrattu? Jos olisi omasi niin noista kommenyteistasi voi päätellä, että olisit jo ilmoittanut ainakin Supolle näistä terroristeista.Kyllä venelaitureilta on aina ongittu ilman kenenkään valitusta,ainakin minun elinaikani.

MDI
3 kuukautta sitten
Reply to  Marko

Ei kumpikaan mutta en ole innostunut hyppimään laiturilla makaavien vapojen ja matopurkkien sekä telttatuolien yli, varsinkaan koska useimmiten on tavaraakin mukana. Myös viuhuvien uistinten väistely on mielestäni ikävää, on se niin vaikeaa odottaa vajaa minuutti ohimenoani. Ja kyseessä on maksullinen venelaituri, ei mikään onkipaikka.

MDI
3 kuukautta sitten

Vielä lisäisin, että koskahan nämä vetouistelijat ymmärtäisivät Kokkilan rannassa olevan alueellisen pysäköintikiellon koskevan myös autoja ja venetrailereita, laituri lienee tarkoitettu veneille, ei autoille. Poliisin valvontaa en edes uskalla toivoa/odottaa.