Sudet hyökkäsivät Kiikalan Rekijoella – 11 lammasta kuoli

5
Katraassa oli kymmenen uuhta. Kuvituskuva: TS-arkisto/Jane Iltanen

Sudet tappoivat Kiikalan Rekijoella 11 lammasta oletettavasti edellisyönä. Kuolleet lampaat löytyivät vuokralaitumelta perjantaina.

Kiikalan Metsästysyhdistyksen suurpetoyhdyshenkilö Pekka Oksanen pyydettiin todentamaan vahinkoja.

– Sudet olivat olleet asialla, sillä lampaiden kylkiluita oli pureskeltu. Ilves ei sellaista tee.

Oksasen mukaan tapahtumapaikan vuokralaitumella ei ollut petoaitaa. Lampaat olivat siellä kesälaitumella.

– Pitkään aikaan tällä seudulla ei käynyt vahinkoja. Nyt pennut ovat siinä iässä, että ne opettelevat emon johdolla saalistamista.

Tapaturma kävi ojanotkossa, kylän entisellä laitumella. Nykyään laidun on yksityisomistuksessa.

Hyökänneestä susilaumasta ei ole tarkempaa tietoa, eikä enempää loukkaantuneita lampaita ole löydetty. Salon Seudun Sanomat seuraa tapahtumaa.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Keijo K.
3 kuukautta sitten

Odottavatko virkahenkilöt seuraavaa raatelu/tappouutista? Mikä tässä asiassa todellisuudessa tökkii, ja kuka hyötyy näistä susien tekosista?

Mamma Maalta
3 kuukautta sitten
Reply to  Keijo K.

Onko vihreällä ajattelulla niin suuri valta tänäpäivänä, että sen edessä lampurit ym. elinkeinonharjoittajat joutuvat alistumaan, jopa virkavaltakin on voimaton. Susia ihailevat ja niiden elämää puolustavat elävät kuitenkin kaukana maaseudun susien valtaamista alueista.

Urpo
3 kuukautta sitten
Reply to  Mamma Maalta

Näinhän se valitettavasti on. Myönnetyistä kaatoluvistakin luontojärjestöt valittivat, minkä seurauksena jahtiin ei määrätyssä aikaikkunassa päästy. Jopa koirasusien poistamiseksi myönnetyt luvat vesittyivät tällä tavalla. Jos metsästäjien huumori ei enää riitä, luontojärjestötkö ottavat asian hoitaakseen. Tuskin, koska niiden intresseihin kuuluu miettiä, miksi asioita ei saa hoidettua. Muut joutuvat pohtimaan, miten asiat saisi hoidettua.

Maija
3 kuukautta sitten

Vähän myöhään, mutta kun luonnon päivänä kehotetaan ihmisiä nukkumaan yö luonnossa niin ehkä lampuri ottaisi mielellään vapaaehtoisia valvomaan yön luonnossa?

Maija
3 kuukautta sitten
Reply to  Maija

Pienen tiedonkaivelun jälkeen: Petotulitapahtumia järjestetään 1.9.