Vampula tyrmäsi väsyneen LP Viestin – ”Sellainen peli, mitä viimeiset treenitkin eli aika heikko esitys”

0
Kristina Yordanova on ollut hyvä harjoituksissa, mutta otteluun vire ei vielä siirtynyt. (Kuva: SSS/Santeri Iltanen)

LP Viesti jatkoi harjoitusottelujaan keskiviikkona Salohallissa, mutta ei kovin vakuuttavasti.

Vierailija LP-Vampula voitti ottelun suoraan kolmessa erässä (18–25, 17–25, 21–25), lisäerän sentään LP Viesti vei niukasti 26–24.

– Sellainen peli, mitä viimeiset treenitkin eli aika heikko esitys, LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen tiivisti.

Lemminkäisen mukaan joukkue oli väsynyt, mikä saattaa johtua maanantaina Kisakallion urheiluopistolla järjestetystä testipäivästä.

– Kokoonpanokin oli uusi… Tai eihän meillä edes ole aloitusseitsikkoa, kun tämä oli vasta toinen harjoituspeli, Lemminkäinen hymähti.

Joka tapauksessa todennäköisestä aloitusseitsikosta puuttuivat keskiviikkona EM-kisojen jälkeen vielä huilaava libero Netta Laaksonen, loukkaantunut Arita Ternava sekä flunssaa poteva ranskalainen Clémence Garcia.

LP Viesti oli Vampulaa perässä erityisesti puolustuspelaamisessa. Vampula kaivoi peliin 18 palloa kotijoukkuetta enemmän.

Myös hyökkäyksessä oli suuri ero, kiitos mahtipelin pelanneen ex-viestiläisen Linnea Kuuselan (22/+19).

LP Viestin tehokkaimmat olivat hakkuri Daria Butkevych (20/+12) ja yleispelaaja Iina-Reeta Kaikkonen (14/+10). Myös neljännen erän pelannut Saimi Heikkinen (7/+5) oli tehokas.

– Iina-Reetaan olen tyytyväinen, Dariakin paransi loppua kohti, mutta oli hänelläkin vaikeuksia tappaa palloa, kuten kaikilla muillakin. Ei meillä ollut tehokasta hyökkääjää, vaan harmaata massaa, Lemminkäinen myönsi.

LP Viestin bulgarialaisen yleispelaajan Kristina Yordanovan (4/-4) ilta oli sysimusta. Kolme erää pelannut Yordanova teki 13 passista vain yhden pisteen.

– Esitys ei ole sellainen, mitä odotamme. Treeneissä on ollut ihan hyvä, mutta nyt ei yhteispeli passarin (Nea Luntamo) kanssa toiminut. Vastaanoton hän hoiti hyvin, Lemminkäinen muistutti.

Illan parasta antia olikin yleisömäärä 183, joka on elokuun lopun harjoitusotteluun oikeinkin mukava määrä.

LP Viestin harjoitusottelut jatkuvat ensi viikon lauantaina OP-Lounaismaa-turnauksessa, jossa vastaan asettuvat Hämeenlinna ja Oriveden Ponnistus. Turnaus jatkuu sunnuntaina 1-sarjan joukkueiden voimin.