Varha palasi Someron palvelutalossa lähtöruutuun – ”Ajatus huoneiden keittiöistä on nyt käsitelty loppuun”

0
Somerolla rakennetaan uutta vanhusten palvelutaloa terveyskeskuksen läheisyyteen Turuntien varteen. Se valmistuu ensi vuoden heinäkuussa. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Varha on kuopannut ajatuksen Someron uuden palvelutalon asuntoihin tulevista keittiöistä. Varsinais-Suomen hyvinvointialueen kiinteistöpäällikkö Peter Blomgren sanoo, että ajatusta ei viedä enää eteenpäin.

Blomgren huomauttaa, että muutoksen kustannukset olivat yksi tekijä siinä, että keittiöajatuksesta luovuttiin.

Varhan kiinteistöpuoli sai alun perin toiveen asukkaille tehtävistä keittiöistä ikääntyneiden palveluiden puolelta.

– Kyselimme sen jälkeen Someron kaupungilta palvelutalosta vaihtoehtoisia suunnitelmia, joissa keittiöt olisivat mukana. Samalla pyysimme tietoa myös muutoksen kustannusvaikutuksista, Blomgren huomauttaa.

Blomgrenin mukaan keittiöasia on nyt käsitelty loppuun.

– Someron palvelutalon rakentamista jatketaan alkuperäisten suunnitelmien mukaan.

Someron kaupungin laskelmien mukaan keittiöiden tekeminen 62-paikkaisen palvelutalon toisen kerroksen asuntoihin olisi maksanut noin puoli miljoonaa euroa. Rakennustöiden viivästyminen olisi nostanut hintaa entisestään.

Ajatus palvelutalon asuntojen keittiöistä yllätti täysin Someron kaupungin, sillä uutta taloa on suunniteltu ympärivuorokautista hoitoa tarvitseville vanhuksille. Talon asunnot on suunniteltu Aran pyynnöstä siten, että keittiöt voidaan joskus lisätä, jos talon käyttötarkoitus muuttuu.

Uuden palvelutalon rakentaminen maksaa 10,78 miljoonaa euroa, josta Ara eli Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus maksaa 4,3 miljoonaa euroa.

Uuden palvelutalon on määrä valmistua ensi vuoden heinäkuussa. Pääurakoitsijana toimii YIT.