Kiekkohaiden päävalmentaja harmittelee kesäharjoittelun supistamista kustannussyistä, seuran puheenjohtajalla eri näkemys – ”Ei meidän tarvitse holhota pelaajia koko kesää”

0
Kiekkohaiden päävalmentaja Marko Vuoren mukaan kesäharjoittelua supistettiin aiemmasta. Kuva: SSS/Tuomas Reinikainen

Kiekkohaiden edustusmiehistön päävalmentaja Marko Vuori odottaa alkavaa kautta II divisioonassa innolla siitäkin huolimatta, että hänen mukaansa joukkueen kesäharjoittelua supistettiin.

– Aiemmin kesäharjoituksia on ollut viidesti viikossa sisältäen oheistreenit. Nyt olimme kaksi kertaa viikossa jäällä. Omatoimijakso kesti tällä kertaa juhannuksesta elokuun alkuun.

Vuoren mukaan hänelle asiaa perusteltiin ”kustannussyillä”.

Kiekkohaiden puheenjohtajan Henri Lannermaan mukaan kyseessä ei ollut mistään dramaattisesta kesäharjoittelun vähentymisestä. Hän sanoo, ettei edustusjoukkue ole aiemminkaan treenannut koko kesää yhdessä.

– Edustuksen treeniryhmä alkoi vähentyä loppukevään ja alkukesän aikana eikä loppuvaiheissa siellä ollut kuin kaksi maalivahtia ja kuusi kenttäpelaajaa. Vuori ja valmennuspäällikkö Toni Elo keskustelivat asiasta ja Vuori hyväksyi osaltaan kesäharjoittelun päättämisen ja omatoimijaksolle siirtymisen, Lannermaa kertoo oman näkemyksensä tilanteeseen.

– Isommissakin ympyröissä pelaajat harjoittelevat omatoimisesti osan kesää ja sanotaan, että pidä itsesi kunnossa tulevaa kautta varten. En näe, että meidän pitäisi alkaa holhota myöskään kakkosdivarissa pelaajia.

Kustannussyyt pitävät Lannermaan mukaan siinä mielessä paikkansa, että Kiekkohait ei halua maksaa jääajasta pelaajille, jotka eivät ole seuran toiminnassa mukana.

– Kun kaupungin jäähalli sulkeutuu, ostamme jääaikaa SSO-hallista, mikä on arvokkaampaa. Edustusjoukkueen jäällä nähtiin muualta tulleita kovemman tason kavereita, jotka eivät Salossa pelaa ensi kaudella.

Kiekkohaiden puheenjohtaja Henri Lannermaa sanoo, ettei edustusjoukkue ole harjoitellut aiemminkaan koko kesää yhdessä. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Lannermaan mukaan Kiekkohait pärjää taloudellisesti hyvin.

– Tämä on yhdistystoimintaa, joten voiton tekeminen ei ole pääasia. Meillä on kuitenkin ollut plusmerkkisiä vuosia ja olemme pystyneet keräämään puskuria. Siltikään emme voi alkaa levittää rahaa mahdottomasti, Lannermaa kuvailee.

Lannermaa arvioi edustusmiehistön kausibudjetin pyörivän 25 000 euron nurkilla.
– Siihen kuuluvat jäämaksut, pelimatkat, valmentajapalkkiot ja kilometrikorvaukset. Seuralla on päätukijoita, joiden rahat ohjataan edustusjoukkueen toimintaan. Jotkut sponsorit haluavat puolestaan rahojen menevän pelkästään junioritoimintaamme, Lannermaa taustoittaa.

Subscribe
Huomio
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments