Ammattiliitoilta jälleen uusia työtaistelutoimia ensi viikolle – ulosmarsseja ja mielenilmauksia Itä-Suomeen

0
Teollisuusliiton mukaan ulosmarssit kestävät tunnin. LEHTIKUVA / Roni Rekomaa
Teollisuusliiton mukaan ulosmarssit kestävät tunnin. LEHTIKUVA / Roni Rekomaa

Ammattiliitot ovat kertoneet uusista työtaistelutoimista ensi viikolle. Teollisuusliitto ja Ammattiliitto Pro järjestävät torstaina ulosmarssin ja mielenilmauksen samoilla työpaikoilla Itä-Suomessa. Toimet koskevat muun muassa Abloyn Joensuun-tehdasta ja konepajayritys Andritzia Varkaudessa.

Teollisuusliiton mukaan ulosmarssit kestävät tunnin. Ne eivät koske hätätyötä tai hengen ja terveyden turvaamisen kannalta välttämätöntä työtä, liiton tiedotteessa sanotaan.

Ammattiliitto Pron tiedotteessa ei puhuta ulosmarssista vaan mielenilmauksesta, jossa työntekijät lähtevät pois töistä ennen työajan päättymistä.

Lisäksi Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL järjestää Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan kouluissa torstaina mielenilmauksen, jossa koulunkäynninohjaajat keskeyttävät työt kymmeneksi minuutiksi.

Palvelualojen ammattiliitto PAM ja Rakennusliitto järjestävät puolestaan torstaina yhteisen mielenilmauksen Kuopion, Mikkelin ja Joensuun toreilla.

Ammattiliitot ovat aiemmin kertoneet työtaistelutoimista ensi viikon tiistaiksi ja keskiviikoksi. Esimerkiksi keskiviikkona on luvassa Sähköliiton työnseisaukset Olkiluodon ydinvoimalassa ja Turku Energiassa.

Toimilla vastustetaan Petteri Orpon (kok.) hallituksen kaavailemia sosiaaliturvaleikkauksia ja työelämäheikennyksiä.

Eetu Halonen