Armand Duplantis ylitti ME-lukemat mielipaikassaan

0
Duplantis kohensi seiväshypyn maailmanennätyksen lukemiin 623. LEHTIKUVA/AFP
Duplantis kohensi seiväshypyn maailmanennätyksen lukemiin 623. LEHTIKUVA/AFP

Seiväshypyn ruotsalainen ihmemies Armand Duplantis viihtyy Yhdysvaltojen Eugenessa sijaitsevalla Hayward Field -stadionilla.

Hän saavutti siellä viime vuonna ensimmäisen ulkoratojen maailmanmestaruutensa maailmanennätyslukemin 621 ja hyppäsi sunnuntaina paikallista aikaa Timanttiliigan finaaleissa maailmanennätyksen 623.

Duplantis on rikkonut seiväshypyn maailmanennätyksen kaikkiaan seitsemän kertaa. Ennätysmerkinnöistä viisi on sisätiloista, kun taas kumpikin ulkona tehty ennätys on Hayward Fieldiltä.

Paikka on hänelle mieluisa.

– Molemmat ulkoratojen maailmanennätykseni ovat syntyneet täällä. Tämä on yhdistelmä kaikkea. Tällä paikalla on historiaa ja modernia otetta. Rata on todella nopea, yleisö ja energia ovat fantastiset, Duplantis hehkutti.

Kilpailumuoto suosi ennätysmiestä

Duplantis taivutti helmikuussa Ranskan Clermont-Ferrandissa hallissa maailmanennätykseksi 622 ja puhkui kesän lähestyessä kilpailukuntoa, jossa maailmanennätystä pystyi povaamaan lyhytikäiseksi.

Duplantis voitti elokuussa Budapestissä maailmanmestaruuden tuloksella 610 ja selvitti kesäkuussa Ostravassa 612.

Syyskuun alussa hän kokeili korkeutta 623 Brysselissä, mutta epäonnistui kaikissa kolmessa yrityksessään. Hänen mukaansa Timanttiliigan finaalien näyttämö sopi paremmin ennätysyritykseen kuin jättistadion. Myös Timanttiliigan napakka kilpailumuoto suosi ennätysmiestä, kun odottelua ei kertynyt liikaa.

– Kilpailu oli paljon lyhyempi, ja on paljon helpompaa pysyä freesinä maailmanennätysyritystä varten.

Duplantis varmisti voiton tuloksella 602 ja lähti sitten maailmanennätyksen kimppuun. Hän sai tukea äänekkäältä yleisöltä.

– Yritin vain hypätä korkealle, Duplantis sanoi ja hamuaa jatkossa vielä korkeammalle.

– Rajat ovat erittäin korkealla, ja toivon, että voin jatkaa hyppäämistä hyvin ja hypätä korkeammalle kuin tänään.

– Mutta nyt en todellakaan mieti muuta kuin tästä hetkestä nauttimista ja nauttimista siitä, mitä juuri tein.

Subscribe
Huomio
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments