Brittinäyttelijä David McCallum on kuollut 90-vuotiaana

0
McCallum kuoli maanantaina newyorkilaissairaalassa läheistensä ympäröimänä. LEHTIKUVA / AFP
McCallum kuoli maanantaina newyorkilaissairaalassa läheistensä ympäröimänä. LEHTIKUVA / AFP

Brittinäyttelijä David McCallum on kuollut 90-vuotiaana, kertoi yhdysvaltalainen mediayhtiö CBS lausunnossaan.

McCallum kuoli maanantaina newyorkilaissairaalassa läheistensä ympäröimänä.

Arvostetussa Royal Academy of Dramatic Art -teatterikoulussa näyttelemistä opiskelleen McCallumin tunnetuin rooli oli venäläisagentti Illya Kuryakinina 1960-luvulla alkaneessa kulttisarjassa The Man from Uncle, joka tunnettiin Suomessa nimellä Napoleon Solo.

Muita edesmenneen näyttelijän tunnettuja rooleja olivat komentajakapteeni Eric Ashley-Pitt vuoden 1963 klassikkoelokuvassa Suuri pakoretki sekä oikeuslääkäri Donald ”Ducky” Mallard NCIS Rikostutkijat -televisiosarjassa.