Eläkkeensaajien Paassilta: hallitus budjetoi tulevaisuudelle ankeutta

0
EKL:n puheenjohtajan Simo Paassillan mukaan tiukennukset ja leikkaukset asumisen tukeen ja toimeentulotukeen tulevat heikentämään monen mahdollisuuksia pitää omasta kodista kiinni. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Hallituksen kaavailemat leikkaukset ja tiukennukset tulevat jakautumaan epäreilusti sekä aiheuttamaan taloudellisia kriisejä moneen kotiin. Näin sanoo Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry:n salolainen puheenjohtaja Simo Paassilta.

– Hallituspuolueiden johtajat kertoivat tiistai-iltana ylpeänä, että Suomen laivan suuntaa aiotaan kääntää. Valitettavan monelle suomalaiselle se käännös tulee eteen kuten Titanicilla aikoinaan, laiva kääntyy ylösalaisin ja todella moni suomalainen on hätää kärsimässä, Paassilta sanoo tiedotteessa.

Tuoreen budjettiehdotuksen mukaan veroja tullaan alentamaan hyvätuloisilta ja työnantajilta.

– Työntekijän solidaarisuusveron ylärajaa nostettiin reilusti, mutta eläkeläisten raippavero jätettiin ennalleen annetuista vaalilupauksista huolimatta, Paassilta sanoo.

Hallituksen niukkuuspolitiikka kohdistuu erittäin moneen suomalaiseen, sillä niiden on arvioitu lisäävän pienituloisten määrää Suomessa yli 40 000 tuhannella henkilöllä. Toimeentulotuen asiakkaiden määrän on puolestaan arvioitu kasvavan noin 47 000 henkilöllä.

– Luvuissa on mukana paljon pienituloisia eläkeläisiä ja hallituksen tahdon toteutuessa myös tulevia sellaisia.