Harvinainen temppu Mestarien liigassa – maalivahti puski Laziolle tasoituksen lisäajalla: ”Emme ansainneet hävitä tätä ottelua”

0
Lazion maalivahti Ivan Provedel (toinen oikealta) puski tasoituslukemat Atletico Madridia vastaan. LEHTIKUVA/AFP
Lazion maalivahti Ivan Provedel (toinen oikealta) puski tasoituslukemat Atletico Madridia vastaan. LEHTIKUVA/AFP

Ivan Provedelistä tuli roomalaisjoukkue Lazion juhlittu sankari jalkapallon Mestarien liigan avauskierroksella, kun italialaismaalivahti onnistui puskemaan 1–1-tasoituslukemat Atletico Madridia vastaan lisäajan jo täytyttyä. Vastustajan maalille komennettu Provedel puski Laziolle kaivatun tasoituksen Luis Alberton keskityksestä, ja ottelu Rooman Stadio Olimpicolla päättyi riehakkaisiin tunnelmiin.

Provedelistä, 28, tuli neljäs maalivahti, joka onnistuu maalinteossa Mestarien liigan ottelussa. Provedeliä ennen vain Sinan Bolat oli tehnyt kilpailussa pelitilanneosuman, kun Standard Liegen turkkilaismaalivahti onnistui puskumaalissa Alkmaaria vastaan joulukuussa 2009.

Saksalaismaalivahti Hans-Jörg Butt teki kolme rangaistuspotkumaalia 2000-luvulla, ja nigerialaisveskari Vincent Enyeama onnistui myös pilkussa pelatessaan Hapoel Tel Avivissa 2010.

Provedelin ilta oli muutenkin ikimuistoinen, sillä kyseessä oli italialaisen debyyttiottelu Mestarien liigassa.

– Tämä on ilta, jota en tule koskaan unohtamaan. Olen iloinen, että onnistuimme tasoituksessa, koska emme ansainneet hävitä tätä ottelua. En ole oikein vielä tajunnut, mitä tapahtui, Provedel sanoi Uefan haastattelussa.

Provedel teki puskumaalin myös kaudella 2019–2020 pelatessaan Serie B:n Juve Stabiassa.

– Se syntyi samalla tavalla. Hyppäsin ja tein maalin.

Pablo Barrios teki ottelussa Atletico Madridin avausmaalin. Ottelun alla Lazion kannattajat tervehtivät tifollaan Atleticon konkaripäävalmentaja Diego Simeonea, joka oli pelaajana voittamassa Lazion edellistä Serie A -mestaruutta 2000.

E-lohkon toisessa ottelussa Feyenoord kaatoi Celticin 2–0.