“Heti kun kuulimme kiertueesta, pyysimme meille” – Coitus Int 50 Revival koukkaa Saloon syyskuussa

0
Coitus Int tekee paluun uudessa kokoonpanossa. Coitus Intin alkuperäisiä jäseniä ovat Mikko Alatalo (edessä keskellä) ja Pentti Pellinkilampi (edessä vasemmalla). Kuva: Eemu Laurila

– Kun saimme tietää, että tällainen kiertue on tulossa, pistimme heti tiedustelun, olisiko sitä mahdollista saada meille. Tässä on bändi, joka ei tavallisesti keikkaile, ei ole keikkaillut eikä tule keikkailemaankaan tämän kiertueen jälkeen, toteaa Rock Hotel Salon yrittäjä Marko Toivonen.

Tiedustelut tärppäsivät: Coitus Int 50 Revival -kiertue saatiin pysähtymään Salossa. Luvassa on Suomi-rokin klassikkobiiseistä esimerkiksi ”Heinolassa Jyrää”, ”Hengitä sisko”, ”Juankoski Here I Come”, ”Elämässä pitää olla runkkua” sekä ”Per Vers, runoilija”.

1970-luvulla Coitus Int oli bändi, johon kuuluivat Mikko Alatalo, Juice Leskinen, Pentti Pellinkilampi, Max Möller, Heikki Jokela ja Eetu Tuominen.

Tänä vuonna on kulunut 50 vuotta Coitus Int -yhtyeen ensimmäisen albumin julkaisusta, ja yhtye lähti poikkeuksellisesti jälleen tien päälle – tai ainakin osa siitä. Alkuperäisistä jäsenistä ainoastaan Alataloa ja Pellinkilampea kuullaan kiertueella.

Lisäksi esiintyvät Juri Lindeman, Kalle Alatalo, Ari “Selkä” Pukkinen, Harri “Oinari” Vainionpää sekä Tero Kaario. Joillakin keikoilla vierailevat myös Jarri Rinne, Jammi Humalamäki, Juuso Nordlund ja Juha Hildén.

50 vuoden kunniaksi oli ajateltu järjestää vain pari klubikeikkaa. Projektin suosio yllätti keikkajärjestäjät täysin, ja nyt legendan paluu on paisunut 17 keikan kiertueeksi. Järjestäjät pitävät kuitenkin edelleen kiinni siitä, että toista vastaavaa kiertuetta ei tule.

Coitus Int 50 Revival matkustaa pitkin Suomea Jyväskylää, Kuopiota ja Oulua myöten, ja viimeiseksi yhtye pysähtyy marraskuussa Turussa. Seitsemän konserteista on jo myyty loppuun, mutta Salon keikalle pääsee yhä.

Rock Hotel Salon yrittäjä vaihtui tammikuussa. Marko Toivonen kertoo, että Coitus Int 50 Revival on nyt yksi isoimmista omistajavaihdoksen jälkeisistä keikoista.

Luvassa on tänä syksynä muitakin kassamagneetteja: lokakuussa Rock Hotelissa esiintyy Indica ja marraskuussa Miljoonasade.

Coitus Int 50 Revival Rock Hotel Salossa 22.9. kello 20. Maksullinen.