HS: Kirjailija Torsti Lehtinen on kuollut

0
Myös kääntäjänä ja filosofina tunnettu Torsti Lehtinen kutsuttiin viime marraskuussa Suomen Kirjailijaliiton kunniajäseneksi. Kuva syyskuulta 2011 kirjanjulkistustilaisuudesta Helsingissä. LEHTIKUVA / Jarno Mela
Myös kääntäjänä ja filosofina tunnettu Torsti Lehtinen kutsuttiin viime marraskuussa Suomen Kirjailijaliiton kunniajäseneksi. Kuva syyskuulta 2011 kirjanjulkistustilaisuudesta Helsingissä. LEHTIKUVA / Jarno Mela

Kirjailija Torsti Lehtinen on kuollut 81-vuotiaana, kertoi Helsingin Sanomat maanantaina. Lehtinen kuoli lauantaina Helsingissä Suursuon sairaalassa. Hän oli HS:n mukaan saattohoidossa.

Lehtisen laaja tuotanto sisältää niin romaaneja, näytelmiä kuin filosofiaa käsitteleviä tietokirjojakin. Myös kääntäjänä ja filosofina tunnettu Lehtinen kutsuttiin viime marraskuussa Suomen Kirjailijaliiton kunniajäseneksi.

Lehtinen muun muassa suomensi useita tanskalaisen eksistentialistin Soren Kierkegaardin teoksia.

Myös Lehtinen pohti eksistentialismin hengessä elämän ja kuoleman kysymyksiä STT:n 60-vuotishaastattelussa vuonna 2002. Hän kertoi tanskalaisen lauseen ”humoristeista suurin on kuolema” suomentamisen tuottaneen päänvaivaa.

– Se tarkoittaa, että toiseksi suurin humoristi on suomalainen sauna. Löylyissä suuretkin herrat ovat tavallisia ihmisiä. Ja kuvitteleeko joku olevansa kuoleman edessä jotakin? Lehtinen sanoi.