Jalkapalloliigan mestaruustaistelu kulkee HJK:n komennossa

0
Helsinkiläisen HJK:n etumatka toisena olevaan KuPSiin on neljä pistettä, kun ylempää jatkosarjaa eli Mestaruussarjaa on jäljellä kolme kierrosta. Kuvassa HJK sunnuntain ottelussa. LEHTIKUVA / Timo Aalto
Helsinkiläisen HJK:n etumatka toisena olevaan KuPSiin on neljä pistettä, kun ylempää jatkosarjaa eli Mestaruussarjaa on jäljellä kolme kierrosta. Kuvassa HJK sunnuntain ottelussa. LEHTIKUVA / Timo Aalto

HJK otti miesten jalkapalloliigassa tärkeän voiton kukistamalla sunnuntaina vieraissa SJK:n 3–2. Helsinkiläisten etumatka toisena olevaan KuPSiin on neljä pistettä, kun ylempää jatkosarjaa eli Mestaruussarjaa on jäljellä kolme kierrosta.

SJK:n ja HJK:n kohtaaminen näytti jo päättyvän tasapeliin, kunnes Hassane Bande viimeisteli vieraiden taidokkaan voittomaalin lisäajalla.

KuPS kohtaa jäljellä olevissa peleissään SJK:n sekä Hongan Kuopiossa ja päätöskierroksella HJK:n vieraissa. HJK:lla on ennen KuPS-kamppailua kotipeli Honkaa ja vierasottelu kovavireistä VPS:ää vastaan.

VPS hienossa voittoputkessa

VPS on voittanut peräti 12 tuoreinta liigaotteluaan. Miesten pääsarjahistorian pisin voittoputki 15 ottelua on HIFK:n nimissä vuosilta 1933–1934. VPS:n suorituksesta tekee entistä poikkeuksellisemman, että vaasalaisjoukkue keräsi kauden 12 avausottelustaan vain yhden voiton.

– Meitä vastaan on ollut jo jonkin aikaa vaikea tehdä maaleja, ja silloin kun nolla pysyy, se antaa aina isot edellytykset voittaa pelejä. Puolustamme tällä hetkellä todella hyvin. Hyökkäämme myös koko ajan vaarallisesti, päävalmentaja Jussi Nuorela sanoi VPS:n kotisivuilla perjantain Honka-kamppailun jälkeen.

VPS on jäänyt KuPSista neljä pistettä ja on sarjassa kolmantena. Honka ja SJK ovat jääneet VPS:stä neljä pistettä ja ylemmän jatkosarjan hännillä oleva Inter kahdeksan. SJK on hävinnyt kahdeksasta tuoreimmasta ottelustaan seitsemän ja voittanut vain yhden.

KTP:n vire hukassa

Haastajasarjan eli alemman jatkosarjan keulilla on AC Oulu takanaan FC Lahti, Haka, Ilves, KTP ja IFK Mariehamn.

IFK Mariehamn otti perjantaina tärkeän 2–1-kotivoiton Hakasta, mutta maarianhaminalaiset ovat edelleen jumbosijalla ja suoran putoajan paikalla. IFK Mariehamnia kaksi pistettä karussa oleva KTP suuntaisi tämän hetken sijoituksilla liigakarsintaan.

KTP on hävinnyt viisi tuoreinta otteluaan. Kesken kauden päävalmentajaansa vaihtaneet kotkalaiset ovat hävinneet kaikki neljä otteluaan Juha Malisen komennossa. Alempaa jatkosarjaa on jäljellä kolme kierrosta.

Jatkosarjat päättyvät 21. lokakuuta, jolloin mestari on selvillä. Liigan voittaja pääsee ensi kaudeksi Mestarien liigan ja kakkonen Konferenssiliigan karsintoihin. Jatkosarjojen jälkeen pelataan vielä niin sanottu eurolopputurnaus yhdestä Konferenssiliigan karsintapaikasta.

Lisäksi Suomen cupin voittaja lunastaa paikan Konferenssiliigan karsinnoissa. Syyskuun lopussa Helsingissä pelattavassa cupin finaalissa kohtaavat Honka ja Ilves.

Myös Ykkösen kärki- ja putoamistaistelu käyvät kuumina.

EIF johtaa Ykkösen ylempää jatkosarjaa ja on kiinni suorassa liiganousussa. Gnistan on jäänyt EIF:stä kaksi pistettä. Tällä hetkellä putoamispaikoilla ovat KäPa, KPV ja JJK.

Tapio Keskitalo