”Jatkossa työntekijä voidaan irtisanoa uransa aikana useita kertoja” – Nikkanen vaatii rahaa työllistymisen tukemiseen

16
Kansanedustaja Saku Nikkanen näkee, että irtisanomisten helpottaminen lisää liikkuvuutta työllisyyden ja työttömyyden välillä. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Salolainen kansanedustaja Saku Nikkanen (sd.) vaatii panostusta työllistymisen tukitoimiin. Nikkanen sanoo, että hallitusohjelman kirjaus esimerkiksi irtisanomisen helpottamisesta lisää liikehdintää työttömyyden ja työllisyyden välillä.

– Näin ollen uudelleen työllistymisen tukea on kasvatettava kuntien työllisyyspalveluissa sekä työllisyyspalveluita tarjoavissa yrityksissä ja kansalaisjärjestöissä. Palveluita on lisättävä kunnissa siksi, että vastuu työllisyyden hoidosta siirtyy vuoden 2024 alussa valtion TE-palveluilta kuntien työllisyyspalveluille. Työllistymisen tuen kasvattaminen voisi tarkoittaa tarjottavina palveluina uudelleen kouluttautumisen mahdollisuutta, työllisyyskoulutusta, oppisopimusta, aikuiskoulutusväylän käyttöä tai vaikka matalan kynnyksen työhön ohjaamista kansalaisjärjestön kautta, Saku Nikkanen sanoo tiedotteessaan.

Nikkanen näkee, että matalan irtisanomissuojan aikoina työntekijä voidaan tullaan irtisanomaan työuransa aikana useita kertoja.

– Työmarkkinoita ei tulisi tässä taloustilanteessa uudistaa pelkästään työntekijöiden asemaa heikentäen. Se on väärää politiikkaa. Työmarkkinauudistuksia tulisikin hakea kolmikannassa yhdessä työmarkkinajärjestöjen ja valtion edustajien kanssa.

16 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ex-yrittäjä
29 päivää sitten

Näin se markkinatalous toimii. Siihen on vaikea uskoa, että yritys ei pitäisi hyvistä työntekiöistä kiinni jos siihen on mahdollisuus. Mutta kun taloustilanteet muuttuvat, on nousu ja laskusuhdanteita myös yrityksillä. Mutta jos siltä tuntuu, ei muuta kuin yrittämään.

Tarmo
29 päivää sitten
Reply to  Ex-yrittäjä

Kyllä hyvästä työntekijästä pidetään kiinni, mutta jos katsotaan vaikka rakennusteollisuuden avoimet työpaikat joltain sivustolta niin ei siellä montaakaan vakipaikkaa ole tarjolla. Vuokratyötä enimmäkseen. Että se siitä irtisanomisturvasta kun ei juuri vakipaikkojakaan ole. Tarkoitus tällä hallituksella on kait enimmäkseen muuttaa tilannetta siihen vakipaikkojen suuntaan.

pertti
29 päivää sitten

Kun täällä Suomessa nin ihannoidaan Yhdysvaltoja, miksei SDP ota sieltä oppia myös irtisanomiseen. Siellä ei ole lainkaan irtisanomisaikaa, saa heti lähteä kun sanotaan.

Marko
29 päivää sitten
Reply to  pertti

Mitä sä SDP:tä mollaat, tämähän on kokoomuksen ja persujen uusi normaali, he nämä lait puskevat läpi. EK:n märkä päiväuni totetuu. Vaalilupaukset lunastetaan kokoomuksen puolelta, se on ok, tätähän he lupasvat. Mutta persut taasen ovat myyneet itsensä, kun pääsee nyt edustamaan Audin takapenkiltä, ja oikein kuskikin! Verratkaapa vaalilupauksia ja hallitusohjelmaa. Seuraavaksi ossit ja Allanit kertoo että täytyy tehdä, kun Sanna Marin sitä sun tätä.

Olli P
29 päivää sitten
Reply to  Marko

Marinin hallituksen jälkiä tässä nyt aletaan siivoamaan. Marin näytti mikä on naisiaan tänään puoluekokouksessa, nosti kytkintä mutta ei ollut audin takapenkki odottamassa.

Marko
29 päivää sitten
Reply to  Olli P

Jaaha,lasketaan veroja 4 miljardia ja leikataan sosiaalietuuksia 4 miljardia, paljonko velka lyhenee? Marinin hallitus on näiden kommentoijien mielestä ensimmäinen velkaa ottanut hallitus. Kas kummaa, kun tämäkin hallitus on ottanut ensi töikseen vippiä 10 miljardia!

Olli P
28 päivää sitten
Reply to  Marko

Pitää paikkansa onhan Marinin ottamia lainoja maksettava, vaikka tosin sossuthan mainostivat edellisen hallituksen alussa ”rahaa on” tosin unohtivat mainita että ne pitää lainata. Ilmeisesti nekin täytyy maksaa ja siihen taas tarvitaan rahaa, onko uusi asia Markolle?

Pertti
28 päivää sitten
Reply to  Olli P

Marinin hallitus otti velkaa enemmän kuin monet muut hallitukset yhteensä. Lehmänkauppoja tehtiin hallituksen sisällä velkarahalla. Päätöntä toimintaa.
Kyllä valtion velka kasvaa vielä jonkin aikaa, ei kerralla voi lopettaa velanottoa kun on tehty pitkäkantoisia sopimuksia velan turvin aikaisemmassa hallituksessa. Toiseksi Marinin hallituksen aikana velan korot oli noin miljardin. Nyt on ensi vuonna korot yli 3 miljardia. Kiitos Marinin.

Pertti
29 päivää sitten
Reply to  Marko

Sanna Marinkin on Yhdysvaltain fani. Kun niin fanittavat ottakoot muutenkin mallia, maasta mikä ei anna duunarille mitään oikeuksia.. Ei irtisamissuojaa, ei asumistukia, ei kunnallista terveydenhuoltoa ym. ym.

MDI
29 päivää sitten
Reply to  Pertti

Niin, 1917 valtiopäivillä SDP äänesti itsenäistymistä vastaan ja kätyrit ovat siitä lähtienolleet olleet niin kaasuputkien, erilaisten listojen kuin miinakieltojenkin takana. Kerro muuten Venäjän asumistuista, terveydenhuollosta jne..

Pertti
29 päivää sitten
Reply to  MDI

Ei meille kuulu, eikä minulle kuulu mitä on Venäjällä. Kerron mitä suomalaisten fanittamisella maalla on. Ei minulle kuulu minkään muunkaan maan asiat. Kyllä voi juttu olla absurdia.
Jos suomalaiset fanittaisivat Venäjää silloin olisi tilanne toinen.
Edellispäiväna Lappeenrannan kentälle laskeutui 7 matkustajakonetta mitä ei ole ennen tapahtunut, eiköhän se Karjala kohta oteta takaisin pääsette juhlimaan.
Ottakaa mallia maasta jota pidätte niin hyvänä maana.

Marko
28 päivää sitten
Reply to  Pertti

Mikä noista luettelemisista palveluista sulta puuttuu? Mitäköhän kansalaiset meinaisi, jos meidän pääministerit sitten Pertti sinun vuoksesi julistautuisivat Putin- ja Venäjä-faneiksi? Ei siellä jenkeissä ihan noin ankeaa ole, epäkohtia on paljon mutta on myös totaali vapaus, mitä ei voi kaikista maista sanoa. Venäjällähän ei ole kuin hyvää, vai?

Pertti
28 päivää sitten
Reply to  Marko

Mitä Sinä koko ajan yrität minulle tuputtaa Putinia. Mitä se minulle kuuluu mitä Venäjällä tehdään. Ei sitten hönkäsen pöläystä kuulu minulle Putinin eikä Venäjän asiat. Sinua ne lähinnä tuntuu kiinnostavan. Sairasta kuvitelmaa jos tuon esille Yhdysvaltain tekemisiä mitä yritätte voimakkaasti salata, niin minulle yritetään työntää Putinia kaveriksi.

MDI
28 päivää sitten
Reply to  Pertti

Nämä Pertin jutut ovat kyllä tajuttomia, jos kirjoitetaan vaikka Venäjän oikeudettomasta hyökkäyksestä Krimille 2014, niin Pertti kirjoittaa ”mutku USA ja mutku NATO”, jotka eivät ole edes paikalla. Ja Venäjällä olisi muka oikeus hyökätä itsenäiseen valtioon, joka ehkä haluaisi liittyä EUhun ja/tai NATOon, katso Pertti peiliin ennenkuin kirjoittelet näitä höpöjä.

Pertti
28 päivää sitten
Reply to  MDI

Kirjoitan hakemalla tasapuolisuutta keskusteluun ja syytöksiin. Haluan, että kaikki sodat ja hyökkäykset rauhanomaiseen maahan tuomitaan samoin. Se on minulle käsittämätöntä miten ihminen voi hyväksyä toisen tekemän sodan mutta syyttää toista samasta asiasta. Kertokaa nyt hyvänen aika jo, miksi Te hyväksytte Yhdysvaltain aloittamat sekä Naton aloittamat sodat? Ja kaikki Yhdysvaltain asettamat pakotteet. Esimerkiksi Kuubaan ei saa viedä määrättyjä lääkkeitä, ei lääkkeen valmistuksessa tarvittavia koneita eikä niiden varaosia. Onko Teidän mielestä tässäkin asiassa Yhdysvallat oikealla tiellä.

MDI
28 päivää sitten
Reply to  Pertti

Miten liittyy Venäjän oikeudettomaan hyökkäykseen 2014 ja 2022 suvereeniin Ukrainaan? Kuuba niin edistyksellisenä valtiona voi itse kehitellä tarvitsemansa lääkkeet ja tekniikan, kuten Venäjäkin.