JJ’s BBQ menestyi uhkarohkein yrittäjä -kilpailussa

0
Jari-Jukka Kallunki oli kesällä myyntivaununsa kanssa muun muassa Salo Friends and Music festivaaleilla. Kuva: SSS-arkisto/Santeri Iltanen

Keskelle Salon Meriniittyä barbecue-ravintolan perustanut Jari-Jukka Kallunki on palkittu Suomen uhkarohkein yrittäjä -kilpailussa.

Kallunki sai kunniamaininnan Yrittäjäkassan järjestämässä Vuoden 2023 uhkarohkein yrittäjä -kilpailussa.

JJ’s BBQ:n ravintola on toiminut Salossa vuodesta 2019 asti. Kallungin taival kohti yrittäjyyttä alkoi kuitenkin jo vuosia aikaisemmin, jolloin hän alkoi suunnitella itselleen savustinta.

Entinen ravintolakokki ja metallialan ammattilainen kertoo yrityksen nettisivuilla kuinka savustimia esitellessä asiakkaille tarjottiin lihamaistiaisia. Asiakkaat halusivat ostaa lihaherkkuja myös kotiin, mistä syntyi ajatus laajentaa toimintaa ruuan valmistukseen.

Aluksi barbecue-ruokaa valmistettiin festareilla sekä muissa tapahtumissa ja juhlissa ympäri Suomea. Kallunki reissaa edelleen myyntivaununsa kanssa erilaisissa tapahtumissa.

Yritys on erittäin aktiivinen myös somen puolella. Eri somekanavien kautta seuraajia on kertynyt jo yli 160 000.

Kivijalkaravintolan lisäksi JJ’s BBQ:n toimintaa laajennettiin koronakriisin aikana myös verkkokauppaan, josta saa edelleen tilattua lihoja ja lisukkeita. Yritys työllistää kahdeksan työntekijää.

JJ’s BBQ barbecue-ravintola on menestynyt myös aikaisemmin erilaisissa kilpailuissa. Esimerkiksi vuonna 2021 yritys voitti Suomen paras lounas -kilpailun ja samana vuonna Kallunki valittiin positiivisimmaksi salolaiseksi. Vuonna JJ’s BBQ äänestettiin Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi.