Henkilöstöpula pidensi ympärivuorokautisen palveluasumisen jonoa kesällä

0
Henkilöstöpula vähensi ikäihmisten ympärivuorokautisen palveluasumisen paikkoja kesällä. kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Varsinais-Suomen hyvinvointialue on julkaissut ikääntyneiden sosiaalipalveluiden keskimääräiset odotusajat tammi–kesäkuussa.

Omaishoidon tukea joutui odottamaan keskimäärin vajaan kuukauden, noin 25 vuorokautta. Ikääntyneiden ympärivuorokautiseen palveluasumiseen joutui puolestaan jonottamaan keskimäärin puolitoista kuukautta, noin 45 vuorokautta.

Laki määrää, että iäkkään henkilön tulee saada hakemansa sosiaalipalvelut kolmen kuukauden sisällä siitä, kun asia on tullut vireille.

Ikääntyneiden palveluiden asiakasohjausjohtaja Salla Lindegren sanoo tiedotteessa, että ikääntyneiden ympärivuorokautisen palveluasumisen jono pidentyi kesällä hieman. Syynä tähän oli henkilöstöpula. Joitakin ympärivuorokautisen palveluasumisen paikkoja jouduttiin vähentämään.

Hänen mielestään odotusajat ovat kuitenkin edelleen kohtuulliset. Asiakkaat pääsevät tarvittaessa Varhan alueella myös muuhun kuin oman asuinkunnan alueella sijaitsevaan asumisyksikköön.