Kaikki uusiksi, lattiasta kattoon: Salon Citymarketissa on meneillään miljoonaremontti

23
K-Citymarket Salon kauppias Eemeli Aaltonen esittelee täysin uusia kylmälaitteita, joissa kylmäaineena on hiilidioksidia. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Salon Citymarketissa on menossa erittäin mittava uudistus. Kauppias Eemeli Aaltosen sanoin kaupassa laitetaan uusiksi kaikki, lattiasta kattoon.

Aaltonen aloitti K-Citymarket Salon kauppiaana vuonna 2021. Ensi töikseen hän alkoi suunnitella kaupan uudistusta.

– Itse asiassa uudistuksen suunnittelu on vienyt suurimman osan työajasta, Aaltonen kertoo.

Investointipäätös uudistuksesta tehtiin yhdessä Keskon kanssa ja remontti alkoi vihdoin tämän vuoden huhtikuussa. Tähän mennessä uusiksi on laitettu koko talotekniikka eli muun muassa sähköt, valaistus, ilmastointi ja viemäröinti.

Uusiksi menevät myös asiakasvessat, kassat ja kassajärjestelmät sekä pullonpalautusautomaatti.

– Salon K-Citymarketiin saadaan kaupan alan uusimmat koneet ja laitteet, Aaltonen sanoo.

Investointi on iso. Uudistuksen kustannusarvio on noin 12 miljoonaa euroa. Remontin kustannuksiin osallistuvat kiinteistön omistaja, Kesko ja ruokakauppias.

– Käymme kaiken läpi. Ainoastaan rakennuksen ulkoseinät pysyvät paikoillaan.

Hämeentiellä sijaitseva Citymarketin kiinteistö on rakennettu 1980-luvun alussa, ja Kesko on eQ Toimitilojen omistamassa kiinteistössä vuokralla. Kauppias Aaltonen puolestaan maksaa kiinteistöstä vuokraa Keskolle.

– Kiinteistössä on tehty pieniä uudistuksia vuosien varrella, mutta näin mittavaa uudistusta ei ole aikaisemmin toteutettu, Aaltonen kertoo.

 

Salon Citymarketin Kelan puoleinen parkkipaikka on jo saanut uuden pinnoitteen. Parkkipaikkojen kokoa on kasvatettu asiakkaiden toiveesta. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Kaikilla uudistuksilla on haettu energiatehokkuutta vaihtamalla esimerkiksi valaisimet ledeihin. Parhaillaan kaupassa vaihdetaan vanhoja kylmälaitteita hiilidioksidia kylmäaineena käyttäviin, energiatehokkaampiin kylmälaitteisiin.

– Vaihdamme nyt yhdellä kertaa kaikki kylmälaitteet moderneihin, säännökset täyttäviin laitteisiin, Aaltonen kertoo.

Salon Citymarketissa on jo vaihdettu uudet maitokaapit sekä liha-, kala- ja leikkelekaapit. Seuraavana vaihtovuorossa ovat pakastealtaat.

Myös Citymarketin pysäköintialueet uudistetaan remontin yhteydessä. Parkkipaikalla töitä tehdään pääasiassa yöaikaan, jolloin ulkopuolen remontista ei ole haittaa asiakkaille.

– Pysäköintialueille tulee uudet asvaltit ja parkkipaikkoja levennetään asiakkaiden toiveesta. Kelan puoleinen parkkipaikka on jo valmis.

Elintarvikevastaavat Jaana Aaltonen (vas.) ja Anna Syrjälä laittavat tuotteita uusiin ja energiatehokkaisiin kylmälaitteisiin. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Citymarketin remonttia on toteuttamassa useita eri aliurakoitsijoita. Remonttia on parhaimmillaan ollut tekemässä kolmisenkymmentä työntekijää.

Aaltosen mukaan uudistus etenee jopa etuajassa.

– Hups vaan etenee. Valmista on jo ennen joulua, kauppias lupailee.

Aaltonen kertoo Citymarketin palvelleen asiakkaita uudistuksen ajan normaalisti.

– Jotain pieniä puutteita on saattanut olla, mutta ne on saatu hoidettua nopeasti.

Remontissa on parhaillaan menossa kiireisin aika, jolloin monessa paikassa tapahtuu samaan aikaan.

– Asiakkaat ovat suhtautuneet uudistukseen todella ymmärtäväisesti. Kauppa on käynyt rakennustöistä huolimatta normaalisti, mikä on harvinaista.

– Uudistus kiinnostaa selvästi asiakkaita ja moni onkin suoraan tullut kyselemään siitä.

 

K-Citymarket Salon kauppias Eemeli Aaltonen kehuu uutta pullonpalautusautomaattia, johon kaadetaan tyhjät tölkit ja muovipullot. – Uusi laite on kätevä ja hygieeninen, hän sanoo. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Citymarketin myymäläneliöt kasvavat remontin ansiosta, sillä sisäseiniä on siirretty.

– Kauppaan tulee nykypäivänä tavaraa lähes päivittäin, joten varastotilaa tarvitaan vähemmän kuin aikaisemmin. Näin ollen osa varastotilasta on otettu myymäläpuolen käyttöön, Aaltonen selventää.

Aaltosen mukaan kaupan valikoimat kasvavat uudistuksen ansiosta, ja myös käytävät levenevät.

– Asiakkaiden toiveet on otettu tarkasti huomioon.

Salon Citymarket työllistää elintarvikepuolella nelisenkymmentä ihmistä ja käyttötavarapuolella toiset nelisenkymmentä eli koko talossa on noin kahdeksankymmentä työntekijää. Citymarketin lisäksi kiinteistössä toimii Alko, Posti ja puhelinhuoltoliike Fonum.

Kiinteistössä remontoidaan parhaillaan myös tiloja Kuninkaantien apteekille, joka muuttaa Citymarketiin Länsirannasta.

Kauppias Eemeli Aaltonen ei täysin huokaise helpotuksesta, kun mittava remontti on vihdoin valmis. Miehen työpöydällä odottaa jo seuraava projekti, jota työstetään yhdessä Keskon ja kiinteistön omistajan kanssa.

– Suunnitteilla on aurinkopaneelien asennus kiinteistön katolle. Paneelit painavat kuitenkin sen verran paljon, että katon lujuusselvitykset ovat vielä työn alla, hän sanoo.

Aaltonen muutti Hämeenlinnasta Turkuun siirtyessään Citymarket-kauppiaaksi Saloon. Mieluista kotia ei Salosta ole vielä löytynyt.

– Haen Turun satamasta usein kalaa kauppaan myytäväksi ennen työpäivää, joten on Turussa asumisesta hyötyäkin, hän toteaa.

 

K-Citymarket Salon kauppias Eemeli Aaltonen lupailee uudistuksen olevan valmis jouluun mennessä. Kuva: SSS/Minna Määttänen

 

Keskolla mittavat investoinnit Salossa

Kesko investoi tänä vuonna suuresti Salossa. Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Mika Sivula kertoo Saloon kohdistuvan huomattavat investoinnit.

– Puhutaan liki 20 miljoonasta eurosta, hän sanoo.

K-Citymarket Salossa on meneillään suuri uudistus, jonka kustannusarvio on noin 12 miljoonaa euroa. Salon Alhaisiin on puolestaan rakennettu uusi K-Market, jonka kustannusarvio on noin viisi miljoonaa euroa. K-Market Taika avautuu tulevana torstaina.

– Lisäksi laajennamme Salossa sähköautojen latausverkostoa. K-latauspisteitä on tulossa Salon Citymarketin lisäksi Alhaisten ja Pahkavuoren K-Markettien yhteyteen, Sivula kertoo.

Kesko ei sen sijaan ollut mukana Perttelin K-Market Lindholmin tänä vuonna toteutetussa laajennuksessa ja uudistuksessa, sillä kiinteistö on kauppiaan omistama.

Sivulan mukaan Keskon investoinnit ovat vuositasolla koko maassa noin 300 miljoonaa euroa.

– Varsinais-Suomen osuus Keskon myynnistä on noin kahdeksan prosenttia, joten nyt toteutettavat investoinnit ovat merkittävä satsaus Saloon. Uskomme Saloon kauppapaikkana.

Ensi vuodelle Keskolla ei ole suunnitteilla merkittäviä investointeja Salon seudulle.

Subscribe
Huomio
23 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
KooCity
20 päivää sitten

Entäs ulkopuoli? Vai onko kenties suojeltu?

Rautakaudelta
18 päivää sitten
Reply to  KooCity

Kaikki kadut on Salon keskustassa suojeltuja korjaukselta.

Masa
20 päivää sitten

Mitä tehdään cittarin pikalataus laitteille? Voisi uusia kun jatkuvasti jompi kumpi on rikki ja aika hidas lataus vain 50kwh.
Kauppa itsessään on valikoimiin nähden liian pieni, hylly välit niin pieniä että kärryillä kohtaaminen vaatii sihtaamista ettei osu toisiin.
Koska kesko alkaa rakentaa varatulle tontille moottoritien varteen oikeaa nyky mitat täyttävää Citymarkettia?

Keijo.k
20 päivää sitten
Reply to  Masa

Kannattaako keskeneräistä mennä niin kovasti arvostelemaan? Henkilökunta on ollut melkolailla epämiellyttävissä työolosuhteissa . Silti palvelualttius ei ole kärsinyt.

Janne
20 päivää sitten
Reply to  Masa

Masa, luitko artikkelin?

Kuntalainen K
20 päivää sitten

No ei ole asiakkaita ainakaan pahemmin informoitu muutoksista, eikä aikatauluista, saatikka sitten pahoiteltu sekavuutta. Vaikuttaa siltä, että suurempi parkkialue jää edelleen notkolle.

keijo.k
20 päivää sitten
Reply to  Kuntalainen K

Ihmiset kun osaisivat parkkeerata oikein, paljon autoja jätetään parkkipaikalle miten sattuu. Itsekkyys näkyy parkkialueilla yleisemminkin todella ikävällä tavalla, muitakin autoilijoita voisi ajatella.

Kaameat kauppareissut
20 päivää sitten
Reply to  Kuntalainen K

Kerran viikossa käyn ja ahdistavaa on, kun kaikki tuotteet ovat vaihtaneet paikkaa. Olisi pitänyt lisätä lattiapinta-alasta neliöitä, kun tuotteita ja hyllykaappejakin lisättiin niin, että ostoskärryjen kanssa tulee hankalaa, jos asiakas määrät kasvavat. Nyt ovat monet välttäneet tätä kaaos tilannetta ajamalla muualle. Kyllä lisäneliöt olisivat tarpeeseen tulleet.

Vakiasiakas
19 päivää sitten

Mihin vielä apteekki mahtuu,kun tilaa on vähän muutenkin??

Tätä mieltä
18 päivää sitten
Reply to  Vakiasiakas

Jospa se tulee Alkon tilalle…Alkon paras paikka olisi Linjurissa. Tilaa on ja parkkitilaa löytyy.

Tavis torilta
18 päivää sitten
Reply to  Tätä mieltä

Ja monet pääsisivät paikalle, jos ei autoa ole. Miksi Cittarin pitää vetää kaikki tiloihinsa, jotka ahtaaksi käyvät. CM:n käytävät jäivät ahtaiksi jo edellisen uudistuksen jäljiltä, että tuskin toimivampia on tulossa nytkään.

Tätä mieltä
16 päivää sitten
Reply to  Tavis torilta

Cittarin pitää ilmeisesti saada lisää vuokratuloja remontin maksuun.

Hekuli
9 päivää sitten
Reply to  Tätä mieltä

Alko Linjuriin ja tyhjät tilat käyttöön. Vuokrat pienemmiksi jos se on siitä kiinni.

Kippaanko parkkipaikalle
19 päivää sitten
Reply to  Kuntalainen K

Ja missä on muovijätekontti?

MDI
19 päivää sitten

Ei kai ruokamarketin tarvitse hoitaa jätteitäsi.

Tätä mieltä
18 päivää sitten
Reply to  MDI

Ei tarvitse, mutta se olisi palvelua. Ruokamarketista ne maksetut, jätteeksi joutavat muovipakkauksetkin tulevat.

Keijo K
18 päivää sitten

En ymmärrä tätä hirveää nillitystä, jos pieni katko johonkin asiaan tulee, kyllä se sinne palaa, paikan remontin jälkeen. Vanhan ykköstien varressa Prisman edessä on toinen.

Tätä mieltä
17 päivää sitten
Reply to  Keijo K

Omalla autolla liikkuvat voivat viedä roskansa vaikka Skanssiin. Autottomat ja iäkkäämmät ihmiset tuskin roskakassien kanssa lähtevät kilometrien päähän bussilla tai kävellen. Kaikilla ei ole tilaa niitä kotonakaan säilyttää, joten pihojen sekajäteastiat täyttyvät muoviroskasta ja pahveista.

ei ostaja
20 päivää sitten

Kannattaa sensuroida kritiikki, muutoin ei tule mainostuloja.

kaimaani
19 päivää sitten

Cittarista tulee todella upea kauppa ja apteekin tulo samaan kiinteistöön on aivan mahtava juttu.
Uusi/nykyinen kauppias tekee todella hyvää työtä!

Turkulainen
19 päivää sitten
Reply to  kaimaani

Yksi parhaiten palveleva yritys Salossa vaikka useat muutkin ovat hyviä. Paitsi toinen suuri kauppa josta ei juuri vastauksia kritiikkiinsä saa. Cittarista vastaava vastaa samana päivänä ja asiat selkiytyvät. Mukava asioida, kiitos.

Kohta vaihtuu taas
18 päivää sitten
Reply to  kaimaani

Jaa. En kyllä ole huomannut eroa citymarketin eri kauppiaiden välillä.

ossi
19 päivää sitten

Kaupalta pitää vaatia energiankulutuksesta tieto. Valtava sähköntarve marginaallisten tutteiden takia. Myös jätteiden eroittaminen ja kerääminen pitää laittaa kapalle lakisääteisesti. Nyt se ainoastaan ihmisillä kotitaloudessa.Kaikki kaupan jätteet poltetaan.