Kiina haluaa edelleen vahvistaa yhteistyötään Venäjän kanssa – ulkoministeri Wang Putinille: Maiden on suojeltava laillisia oikeuksiaan ja etujaan

0
Wang ja Putin tapasivat keskiviikkona Pietarissa. LEHTIKUVA/AFP
Wang ja Putin tapasivat keskiviikkona Pietarissa. LEHTIKUVA/AFP

Kiinan ulkoministeri Wang Yi sanoi Venäjän-vierailullaan Venäjän presidentille Vladimir Putinille, että maiden on vahvistettava yhteistyötään, kertoi Kiinan media torstaina.

– Molempien osapuolien on vahvistettava monenkeskistä strategista yhteistyötään, suojeltava laillisia oikeuksiaan ja etujaan ja ponnisteltava edelleen kansainvälisen oikeuden ja tasapuolisuuden edistämiseksi, kertoi valtiollinen Xinhua-uutistoimisto Wangin sanoneen.

Kremlin mukaan Putin puolestaan kertoi Wangille Venäjän ja Kiinan molempien pyrkivän kohti moninapaista maailmanjärjestystä.

Wang ja Putin tapasivat keskiviikkona Pietarissa. Wangin nelipäiväinen vierailu Venäjälle päättyy torstaina.

Hyökättyään Ukrainaan Venäjä on pyrkinyt lähentämään suhteitaan Kiinaan. Kiina on esiintynyt konfliktissa neutraalina ja kehottanut osapuolia neuvottelupöytään. Länsimaat suhtautuivat kuitenkin Kiinan taannoiseen aselepoesitykseen epäilevästi, koska sen katsottiin suosivan Venäjää.

Maaliskuussa Kiinan presidentti Xi Jinping teki valtiovierailun Moskovaan ja julisti maiden välisten suhteiden etenevän uuteen aikakauteen.