Kolme loppusuoralla Someron teknisen johtajaksi – edellinen viranhaltija sai potkut koeajalla

0
Someron kaupungin tekninen johtaja on lähes 70 työntekijän toimialan johtaja, . Kuva: SSS-arkisto/Päivi Malin

Someron kaupungin teknisen johtajan virasta kisaa loppusuoralla kolme hakijaa.

Haastatteluun ylsivät 20 hakijan joukosta Karkkilan kaupungin kaupunkikehitysjohtaja insinööri Esko Vuolukka, Rejels Finland Oy:n projektipäällikkö diplomi-insinööri Kimmo Koskinen Turusta ja insinööri Totti Soini Espoosta.

Someron kaupunginjohtaja Sami Suikkanen kertoo, että teknisen johtajan hakua valmisteleva työryhmä kutsui haastatteluun viisi hakijaa, mutta kaksi heistä ei halunnut tulla paikalle.

Teknisen johtajan valinnasta päättää kaupunginhallitus, jonka on määrä tehdä päätös 2. lokakuuta.

Someron edellinen tekninen johtaja Mika Mäkelä ehti olla virassa vajaat puoli vuotta, sillä kaupunginhallitus purki kesäkuussa hänen virkasuhteensa juuri ennen puolen vuoden koeajan päättymistä. Syynä olivat Mäkelän ongelmatpäivittäisessä johtamisessa ja hallinnon käytännön toimissa.

Someron teknisenä johtajaa kaksitoista vuotta työskennellyt Marko Mäkinen irtisanoutui tehtävästä vuosi sitten. Mäkinen työskentelee nykyään Lounais-Suomen aluehallintovirastossa liikuntatoimen ylitarkastajana.