Koronapandemian aikana otettiin selvästi aiempaa enemmän henkivakuutuksia, kertoo tutkimus

0
Erityisen suosittua uusien henkivakuutusten ottaminen oli pandemian alussa, helmi-maaliskuussa 2020. Matkustajat käyttivät kasvomaskeja Helsingin Rautatientorin metroasemalla joulukuussa 2021.  LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
Erityisen suosittua uusien henkivakuutusten ottaminen oli pandemian alussa, helmi-maaliskuussa 2020. Matkustajat käyttivät kasvomaskeja Helsingin Rautatientorin metroasemalla joulukuussa 2021. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Koronapandemian aikana uusia henkivakuutuksia otettiin Suomessa selvästi aiempaa enemmän, käy ilmi Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen (Etla) tutkimuksesta. Tutkimuksen rahoitti pankkien ja vakuutusyhtiöiden etujärjestö Finanssiala.

Vuoden 2020 alkupuolella 21–60-vuotiaat ottivat uusia henkivakuutuksia viidenneksen enemmän kuin vastaavalla ajanjaksolla vuosina 2018–2019. Myös keskimääräinen vakuutussumma kasvoi.

Erityisen suosittua uusien henkivakuutusten ottaminen oli vuoden 2020 helmi- ja maaliskuun aikana, ilmenee Etlan tiedotteesta.

– Korona selvästi järkytti turvallisuuden tunnettamme, ja yhä useampi alkoi pohtia sitä, ettei olekaan kuolematon. Moni varmasti havahtui myös siihen, etteivät yhteiskunnan suojamekanismit riitä turvaamaan kaikkea tarpeellista, sanoo Finanssialan toimitusjohtaja Arno Ahosniemi Finassialan tiedotteessa.

Pandemia sysäsi ottamaan vakuutuksen

Uusien henkivakuutusten ottaminen liittyi tutkimuksen mukaan myös koronapandemian voimakkuuteen. Tartuntojen, kuolleisuuden ja testattujen määrän 10 prosentin kasvu Suomen tasolla lisäsi uusien henkivakuutusten ottamismäärää keskimäärin prosentilla.

Etlan tiedotteen mukaan kuolemanvaran turvaksi saatavat perhe-eläkkeet kattavat yleensä vain osan kuolemasta aiheutuvista taloudellisista menetyksistä. Vapaaehtoisella henkivakuutuksella voi täydentää huoltajan kuoleman aiheuttamia rahallisia menetyksiä. Tutkimuksessa tarkastelussa olivat riskihenkivakuutukset, lainaturva ja pariturva.

Emmi Tilvis

Subscribe
Huomio
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments