Kova vierasvoitto TPS:stä varmisti SalPan poikien säilymisen Ykkösessä jo ennen päätöskierrosta

0

Salon Palloilijoiden joukkue varmisti säilymisensä 17-vuotiaiden poikien toiseksi korkeimmalla sarjatasolla jo yhtä kierrosta ennen kauden päättymistä. Sinetöinti tapahtui komealla tavalla, kun SalPa haki lauantaina 1–0-vierasvoiton Turun Palloseurasta.

SalPa on 12 joukkueen lohkossa kuudentena, ja sen enempää nousukarsintaan kuin putoamiseenkaan ei ole enää mahdollisuuksia. Tasaisen keskikastin sijoituksia ratkotaan ensi viikon sunnuntain päätöskierroksella, kun SalPa kohtaa Salossa lohkojumbo-HJS:n.

TPS olisi voitolla käytännössä varmistanut nousunsa, mutta nyt se joutuu pelaamaan loppuun asti karsintapaikastakin. Lauantain ottelun ainoan maalin teki SalPan Hugo Rannikko 50. peliminuutilla.

– Hurjan hieno taistelu pojilta. Topi Sistonen oli edustusjoukkueen mukana Ykkösen pelissä, mutta muut pelaajat paikkasivat puuttumisen erinomaisesti, kehui SalPan valmentaja Ilkka Virtanen.

SM-sarjassa pelaa kyseisessä ikäluokassa 12 joukkuetta, ja Ykkönen on jaettu kahteen kahdentoista joukkueen lohkoon. SalPan status on siis tällä hetkellä suunnilleen sijoilla 20–30.