Lasku oli ensin 5000 euroa, sitten 10000 euroa, sopimus oli ihan muuta – somerolainen taloyhtiö sai jo vuosia sitten isännöinnin kautta outoja laskuja

0
Somerolainen asunto-osakeyhtiö sai vuosia sitten outoja laskuja isännöintitoimistolta, jota epäillään kavalluksista ja petoksista. Taloyhtiö ei koskaan maksanut laskuja eikä niitä karhuttu jälkeenpäin. Kuvituskuva SSS/Päivi Malin

Väärinkäytöksistä epäillyn somerolaisen tilitoimiston toiminta on herättänyt ihmetystä jo vuosia sitten. Somerolaisen asunto-osakeyhtiön puheenjohtaja kertoo noin kymmenen vuoden takaisesta tapahtumasarjasta, jossa taloyhtiölle lähetetty outo lasku kaksinkertaistui äkkiä ilman mitään perusteluja.

Asunto-osakeyhtiön hallitus oli sopinut paikallisen yrittäjän kanssa työsuorituksesta. Samalla sovittiin, että työsuorituksesta ei makseta rahaa, sillä työn tehnyt yrittäjä sai hyötyä muuta kautta.

– Työt oli tehty ja kaiken piti olla kunnossa, kun taloyhtiölle tuli yllättäen isännöitsijän kautta kyseisestä työsuorituksesta 5 000 euron lasku. Olin aivan ihmeissäni ja totesin isännöitsijälle, että taloyhtiö ei tätä maksa. Muistutin häntä, että meillä oli molempien osapuolien hyväksymä sopimus, joka oli kirjattu myös papereihin, puheenjohtaja kertoo.

Kyseistä 5 000 euron laskua ei koskaan karhuttu asunto-osakeyhtiöltä, mutta asia ei jäänyt siihen.

– Kului jonkin aikaa, ja saimme yllättäen isännöitsijän kautta 10 000 euron laskun samasta asiasta. Laskun summa oli välissä siis kaksinkertaistunut. Tämä lasku oli niin älytön, että siitä emme edes keskustelleet, taloyhtiön hallituksen pitkäaikainen puheenjohtaja sanoo.

Itsekin yrittäjänä toimiva puheenjohtaja pitää selvänä, että taloyhtiötä testattiin ja kokeiltiin, menisivätkö perusteettomat laskut läpi.

– Oudointa oli tuon toisen lasku summa. Jos laskua karhutaan, muistutuslaskussa on yleensä sama summa kuin alkuperäisessä laskussa eikä 5 000 euroa suurempi.

Kyseessä oli sama isännöitsijä kuin Matti ja Elli Mäkelän kertomassa tapahtumasarjassa.