Liekki löytää kaikkialta uusia ystäviä – kotona desibelit ylittävät ohjearvot

0
Haraldin kyljessä kiehnäävä Liekki hurmasi Saksasen porukat Porvoon näyttelyssä. Kuva: SSS/Minna Filppu

Liekin kesä sujui mukavasti lenkkeillen, uiden, matkaillen ja Hippa-pennun kanssa leikkien. Nyt Liekki ui jo oikein eikä vesijuoksijan pystyasennossa.

Koiranäyttelyissä käytiin useamman kerran. Parhaiten Liekki menestyi Porin kansainvälisessä näyttelyssä ja Terriereiden erikoisnäyttelyssä Tammelassa, joista molemmista se sai vara-sertifikaatit.

Liekki viihtyy näyttelyissä erinomaisesti, ja rakastaa saamaansa huomiota. Kehässä se esiintyy tuomareille iloisesti ja tutustuu joka näyttelypaikalla uusiin koiriin ja ihmisiin. Liekin vanavedessä koko perhe saattaa solmia uusia tuttavuuksia.

Porvoon näyttelyssä syyskuussa Liekki ei meinannut millään pysyä omassa näyttelyteltassamme, vaan veti naapuriin niin pitkälle kuin hihnaa riitti. Siellä olivat Riitta ja Olli-Jussi Saksanen airedalenterriereittensä Haraldin ja Unnan kanssa. Huimasta kokoerosta huolimatta Liekki viehtyi etenkin Haraldista. Saksaset eivät panneet pahakseen pientä vierailijaa, jota Hippakin välillä seurasi naapuriin.

Airikset arvosteltiin myöhemmin iltapäivällä, joten pakkasimme telttamme kasaan ennen Saksasia.

– Hei, hei, Liekki, he huusivat peräämme.

Liekki oli taas tehnyt vaikutuksen.

Liekki (kuvassa oikealla) ottaa ilon irti näyttelyissä. Reba on Hipan serkku. Kuva: SSS/Minna Filppu

Seuraavan kerran näimme Saksaset Vihdin näyttelyssä. Esittelin heille Porvoossa ottamiani kuvia ja sain luvan julkaisuun. Riitta kertoi, että hänellä on Salossa sukulaisia, joita tapaa yleensä vain hautajaisissa (terveisiä!). Olli-Jussi taas kertoi käyneensä neljä vuotta Pajulan koulua, kun perhe asui hänen lapsuudessaan Salossa.

Hippa on kasvanut huomaamatta pennusta nuoreksi neidiksi. Sitä ei ole erityisemmin koulutettu, mutta se oppii paljon matkimalla 10-vuotiasta Viuhkaa ja 2-vuotiasta Liekkiä. Alituinen touhuaminen Liekin kanssa kuluttaa Hipan energiaa niin, ettei se ole ehtinyt tehdä minkäänlaisia tuhoja, jotka ovat tavanomaisia pentuhuusholleissa.

Kahdeksankuinen Hippa riekkuu ja painii Liekin kanssa päivät pitkät. Hauskaa näyttää olevan, ja desibelit ylittävät usein ohjearvot. Liekillä oli pentuna Viuhka seurana, mutta niiden vääntäminen ei ollut yhtä tauotonta. Liekki toi usein vetolelua meille ihmisillekin kiskottavaksi ja halusi meidät mukaan leikkeihin.

Liekki (keskellä) on Hipan (oikealla) ykkösidoli, jota se seuraa tarkasti ja kaikkialle. Viuhka takaa nuorempien turvallisuuden. Kuva: SSS/Minna Filppu

Hipan ja Liekin menoa seuratessa tulee väistämättä ajatelleeksi, miten surullista saattaa olla perheen ainoana koirana kasvavan pennun elämä. Pennulla voi olla tylsää, jos se joutuu tyytymään pelkkään ihmisseuraan.

Salon Seudun Sanomien Liekeissä-sarja kertoo Pentuvuosi-sarjassa esiintyneen australianterrieri Liekin kuulumisista.