LP Viesti otti voitot molemmista peleistä kotiturnauksessaan, mutta parannettavaakin jäi – ”Joidenkin pelaajien eteen palloja jää luvattoman helposti”

0
Libero Netta Laaksonen pelasi jälleen vahvan ottelun. (Kuva: SSS/Marko Mattila)

LP Viestin otteissa oli merkkejä jo paremmasta lauantaina Salohallissa pelatussa lentopallon OP Lounaismaa -turnauksessa. Salolaiset voittivat sekä Hämeenlinnan Lentopallokerhon että Oriveden Ponnistuksen, mutta liian suuria johtopäätöksiä puoleen tai toiseen ei toki ole syytä vetää syyskuun alussa.

Joukkueet vaihtelivat pelaavaa kokoonpanoaan otteluiden sisällä laajalla skaalalla, ja harjoituspeleihin tyypillisiä pitkiä pisteputkia nähtiin puolin ja toisin.

– Olihan pelissä jo hyviä juttuja, mutta aika paljon tekemistä on vielä oman pelin kanssa. Tietenkin kaksi voittoa on tulosurheilussa tärkeää, kesän maajoukkuekomennukselta LP Viestin riveihin palannut libero Netta Laaksonen kiteytti päivän annin.

Kotimaan lentopallokentillä kaiken nähnyt ja kokenut päävalmentaja Tomi Lemminkäinen ei vielä osannut täsmälleen kertoa, missä LP Viesti tässä kohtaa menee.

– Aika vaikea on sanoa. Välillä pelataan ihan hyvin ja välillä tulee totaalisia nukahduksia, hän pohti.

Sen Lemminkäinenkin myönsi, että joukkue paransi viime viikon penkin alle menneestä LP-Vampula-harjoituspelistä.

– Eipä muutkaan joukkueet vakuuttaneet. Kaikilla on vielä aika hakemista. Eikä mikään joukkue ole pelannut paljon.

22-vuotiaalla Laaksosella on alkamassa jo kuudes täysi kausi LP Viestissä. Maskun Katajassa ensimmäiset lentopallokosketuksensa ottanut libero debytoi liigassa ensimmäisen kerran jo tammikuussa 2018. Laaksosella onkin näkökulmaa kertoa, minkälainen joukkue Salossa tällä kertaa on jalkeilla.

– Jokainen joukkue on omanlainen. Tässä joukkueessa on sopivasti nuoria ja kokeneempia pelaajia, kuten Darya Butkevich ja Clemence Garcia. Hyvältä näyttää, mitä tässä nyt viikon olen ehtinyt olla mukana.

Laaksosen kesä Suomi-paidassa huipentui EM-kisoihin. Suomen naisten jatkopaikka jäi kuitenkin saavuttamatta, kun Tallinnassa pelatussa alkulohkossa kaatui vain Viro.

– Totta kai oli pettymys, ettemme pystyneet Espanjaa voittamaan. Tuloksellisesti tavoite oli jatkoon. Hieno kokemus maajoukkuekesä kuitenkin oli.

Laaksosen mukaan maajoukkueesta palautumisessa menee aina hetki aikaa.

– Arvokisat tuovat aina kaikenlaisia tunteita. Lisäksi fyysistä vaikutusta on, kun on paljon pelejä lyhyen ajan sisään. Aina on kiva palata kotiin.

LP Viesti pääsi kotiturnauksessaan pelaamaan ensimmäistä kertaa parhaillaan, kun Laaksosen lisäksi tositoimissa häärivät nyt myös yleispelaaja Arita Ternava ja ranskalainen keskipelaaja Garcia.

Salohallissa istuneen melko harvalukuisen yleisön tarkkailun alla oli osittain varmasti ainakin bulgarialainen yleispelaaja Kristina Yordanova. Hyppysyöttöjä viljelevä Yordanova nosti tasoaan roimasti hyökkäyksessä sitten edellisen harjoituspelin.

– Hämeenlinnaa vastaan hän oli meidän paras pelaajamme. Pelaaminen oli jo vähän sen näköistä kuin mitä harjoituksissa on ollut, Lemminkäinen summasi.

Kristina Yordanovan hyökkäyspeli sujui kotiturnauksessa aiempaa paremmin. Kuva: SSS/Marko Mattila

LP Viesti onkin siis lähdössä tämänhetkisellä pelaajaryhmällä alkavaan kauteen.

– Suunnitelmissa ei ole pelaajahankintoja. Poissuljettu on myös se, että Anna Czakan olisi joukkueessa mukana alkukaudesta. Hän on käynyt muutaman kerran harjoituksissa, mutta pelaamisesta ei ole puhuttu. Eikä hän pystyisi tällä hetkellä menemään kentälle, Lemminkäinen taustoitti.

Missä LP Viestillä riittää vielä kehitettävää ennen kauden alkua?

–  Torjunta-puolustuspelaamisessa. Haluaisin, että joukkueessa olisi enemmän pelaajia, jotka tykkäisivät mennä useammin lattiaan. Joidenkin pelaajien eteen palloja jää luvattoman helposti ja vähän yrittäminen puuttuu. Pallojen hakeminen on kaikkien homma, ei pelkästään liberoiden. Sellaisten pallojen noukkiminen peliin ja jatkopallojen voittaminen nostattavat yhteishenkeä.

LP Viestin syksyn viimeinen harjoitusottelu pelataan Huittisissa LP-Vampulaa vastaan keskiviikkona. Samat joukkueet kohtaavat sarja-avauksessa perjantaina 6. lokakuuta Salohallissa.

– Lähdetään hakemaan revanssia viime viikon pelistä. Olisin halunnut, että meillä olisi ollut vielä yhdestä kahteen harjoituspeliä ennen kauden alkua, mutta emme saaneet niitä mistään. Emmekä lähde ulkomaillekaan pelaamaan, Lemminkäinen valotti.

OP Lounaismaa -turnaus jatkuu sunnuntaina 1-sarjajoukkueiden kesken. Salosta mukana ovat LP Viesti Akatemia ja Viestin 2-sarjassa pelaava joukkue.

OP Lounaismaa -turnaus

LP Viesti–Hämeenlinna 3–2 (20–25, 22–25, 25–22, 25–19, 15–8)
Hämeenlinna–OrPo 3–2 (25–22, 24–26, 13–25, 25–21, 15–12)
LP Viesti–OrPo 3–0 (25–12, 25–23, 25–16)

LP Viestin yhteispisteet/plusmiinus: Assi Vainikka 0/-1, Emmi Mäki-Kojola 8/+5, Anna Syrjälä 0/0, Arita Ternava 11/+6, Saimi Heikkinen 9/+4, Kristina Yordanova 31/+13, Daria Butkevych 43/+26, Clemence Garcia 15/+8, Iida Mikkonen (passari) 3/-1, Iina-Reeta Kaikkonen 6/-1, Nea Luntamo (passari) 4/+2. Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 60,5.