LP Viestillä voitokas kenraaliharjoitus, Butkevich takoi peräti 43 pistettä – ”Hakkuriongelmaa meillä ei ole”

0
LP Viestin harjoituspelit on pelattu tämän syksyn osalta. Kuva viime viikonlopun OP Lounaismaa -turnauksessta. Kuva: SSS/Marko Mattila

LP Viestin syksyn viimeinen harjoituspeli ennen uuden lentopallon liigakauden alkua pelattiin keskiviikkona Huittisissa. LP Viesti kaatoi LP-Vampulan erin 3–2 (26–24, 19–25, 25–20, 19–25, 19–17).

– Ehkä ihan hyvä, että hävisimme neljännen erän, niin saatiin pelata vielä yksi erä, LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen lohkaisi.

– Tämä oli varmasti paras pelimme tähän mennessä. Myös LP-Vampula pelasi paremmin kuin Salossa. Silloin saamme kyytiä ykköskuusikollamme, joten olemme menneet eteenpäin.

Lemminkäisen mukaan molempien joukkueiden hyökkäyspeli oli tehokasti hyvin pitkälle ottelua.

– Vampula on kova porukka. Varsinkin jos heidän vastaanottonsa on kunnossa, niin heidän laiturinsa riittävät laittamaan pallon kenttään.

Lemminkäinen nosti pelaajista esille passari Nea Luntamon, mutta tilastopapereista näki nopeasti, kuka oli kentän kuningatar. OrPosta Saloon siirtynyt hakkuri Darya Butkevich tykitti hurjan saldon 43/+32.

– Hakkuriongelmaa meillä ei ole, Lemminkäinen myhäili.

Butkevich sai ottelussa ison määrän passeja, 73. Niistä hän onnistui 53-prosenttisesti.

– Siitä määrästä passeja tappoprosentti on todella kova. Niin kuin on myös pluslukema 32.

Butkevichin perässä muille pelaajille jäi vain murusia. Kristina Yordanova teki 12/+2 ja Arita Ternava 10/-3. Kotijoukkueen tehokkain oli hakkuri Cheyenne Jones 27/+14.

Erikoista LP Viestin osalta oli se, että normaalisti liberona pelaava Anna Syrjälä tuli syöttövaihtoon ja saikin LP-Vampulan vastaanottoa rikki.

– Annaa peluutetaan todennäköisesti takakenttäkierroksilla jatkossa. Hän on myös harjoitellut syöttämistä, Lemminkäinen kertoi.

LP Viestin ensimmäinen ottelu Mestaruusliigassa on vasta reilun kolmen viikon päästä, kun LP-Vampula saapuu Salohalliin.

– Olemme kyselleet monilta joukkueilta, mutta kukaan ei ole halua pelata enää ennen liigan alkua. Heillä on varmaan sovittuna jo harjoituspelejä. Toisaalta pelinälkää pitäisi ainakin olla, kun sarja alkaa.