Maalivahti palkittiin FC Halikon parhaana 2–4-tappiosta huolimatta – liiganousija Mad Maxin pelaajat unohtuivat maalitilanteissa vapaiksi

0
FC Halikko suuntaa ajatuksensa seuraavaksi lauantain kotiavaukseen. (kuva: SSS-arkisto)

FC Halikon lähtö futsalin naisten liigakauteen oli pelillisesti lentävän sijaan hitaahko. Liiganousija Mad Max voitti kotiottelunsa 4–2, eikä kahden maalin ero ollut pelitapahtumiin nähden liian suuri.

Kaikkia Mad Maxin maaleja yhdisti se, että viimeistelijä unohtui jossain hetkessä vapaaksi. Tämä asia päti esimerkiksi 3–1-voittomaaliin, jossa Elina Pirttijoki pääsi yrittämään kahdesti täysin rauhassa. Ottelun viimeisessä osumassa maalin edessä sai päivystää rauhassa Heta Huhtaniska, joka toimitti laukauksen jälkeisen pallon verkkoon lähietäisyydeltä.

Pelitapahtumista kertoo osaltaan se, että maalivahti Ella Suomi palkittiin neljästä takaiskusta huolimatta ansaitusti FC Halikon parhaana pelaajana.

– Vastustajan isokokoiset pelaajat pääsivät rokottamaan meidän pienistä virheistämme, kiteytti FC Halikon päävalmentajana liigaottelujen osalta debytoinut Matti Kivioja Valkeakosken alkuillan annin.

– Joukkueen yleisilme ei silti ollut huono. Hyvin harjoitellut liiganousija oli kotiavauksessaan kova, mutta pidemmässä juoksussa uskoisin tässä olevan kaksi keskenään aika tasaista joukkuetta, hän lisäsi.

Takaportin kautta liigaan MuSaFutsalin tilanteen vuoksi päätynyt Mad Max pelasi suoraviivaisesti. Laukaukset lähtivät hanakasti, ja esimerkiksi kapteeni Sanna-Kaisa Rousku kokeili vetoa kerta toisensa jälkeen. Fakta on se, että toteutuneiden maalien lisäksi kotijoukkueelta nähtiin tolppa- ja ylärimalaukaus, joten runsasmaalisempikin voitto olisi ollut mahdollinen.

FC Halikon väläykset olivat kahdessa eri tavoin tyylikkäässä maalissa sekä kahdessa erikoistilanteessa. Nella Saukkion komealla laukauksella tullut 2–1-kavennus oli klassista pukukoppimaalin materiaalia, joskin toisen puoliajan avausminuutit menivät sen jälkeen jossain määrin kotijoukkueen tahtiin. Katariina Marttilan tekemä vierailijoiden 3–2-onnistuminen tuli hyvän kuvion päätteeksi.

– Molempien meidän maaliemme aikaan oli sellainen tunne, että tämä kääntyy tästä vielä eduksemme, Kivioja mainitsi.

Kapteeni Elli Laaksosta rikottiin kertaalleen keltaisen kortin arvoisesti sekä ensimmäisellä että toisella puoliajalla. Ensimmäisestä rikkeestä seurasi hieno sommitelma, josta jäi puuttumaan vain onnistunut viimeistely.

Piakkoin ajassa 33.15 tulleen 4–2-maalin jälkeen FC Halikko vaihtoi Ella Suomen tilalle viidennen kenttäpelaajan. Joitain puolittaisia tilanteita aukesi, mutta Mad Max piti lopussa pelin hallussaan silti melko vaivatta.

Ensi lauantain kotiavaukseen päästään päävalmentajan mukaan valmistautumaan näillä näkymin melko laadukkaasti.

– Tässä on ollut vähän yhtä ja toista asiaa, välillä esimerkiksi loukkaantumisia. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että päästään jatkamaan kautta paremmalla pelaajamäärällä.

NAISTEN FUTSAL-LIIGA

Mad Max–FC Halikko 4–2 (2–1)

FC Halikon maalit:
19.38 Nella Saukkio (Annika Peippo) 2–1
31.06 Katariina Marttila (Elli Laaksonen) 3–2

FC Halikon aloituskokoonpano: Ella Suomi (mv), Elli Laaksonen, Olivia Haapanen, Katariina Marttila, Nella Saukkio. Muut pelaajat: Silja Luukkainen, Sanna Koskinen, Hilda Andersson, Laura Lehtonen, Annika Peippo.

FC Halikon seuraava ottelu: la 30.9. FC Halikko–RaiFu klo 12 Salohallissa.