Halikon kalliosortuman alue muokataan tänä syksynä 88 000 eurolla turvalliseksi

2
Kärävuoren kalliosortuman alueella olleet rakennukset purettiin kesällä. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Halikkolainen Maansiirto Perala Oy urakoi Salon kaupungille kaksi työmaata Halikossa ja Perttelissä. Yritys on voittanut tarjouskilpailun sekä Halikon Kärävuoren kivipuiston maanrakennustöistä että Erkkiläntien jatkon kunnallistekniikan rakentamisesta Kaivolassa.

Kaupunki sai kummastakin urakasta yhdeksän tarjousta, ja Maansiirto Perala oli molemmissa tarjouskilpailuissa halvin.

Kärävuoren kivipuiston rakentaminen on jatkoa tapahtumaketjulle, joka sai alkunsa Kärävuoren kalliosortumasta viime vuoden maaliskuussa. Vaskiontien varressa olevasta pystysuorasta kallioseinämästä irtosi kaksi suurta lohkaretta, joista toinen murskasi pihasaunan ja toinen murjoi naapurin pihassa seisseen auton lunastuskuntoon. Sortuman takia viiden talon asukkaat evakuoitiin.

Kallioalueen omistava kaupunki päätyi jatkotutkimusten jälkeen lunastamaan sortuma-alueen kiinteistöt. Viisi asuinrakennusta piharakennuksineen purettiin kesän aikana.

Kaupunki on päättänyt tehdä alueen vaarattomaksi rakentamalla kallion juurelle pudotuskaivannon ja penkereen. Ne estävät lohkareiden päätymisen Vaskiontielle asti, jos kalliosta irtoaa uusia palasia. Lisäksi alue aidataan.

Urakka alkaa syksyllä, ja töiden on määrä valmistua joulukuun alkuun mennessä. Työ maksaa vajaat 88 000 euroa.

Kaivolassa maansiirtourakkaan kuuluu Erkkiläntien jatkon ja Niskavuorentien kevyen liikenteen väylän rakentaminen hyväksytyn asemakaavan mukaiseksi. Samalla rakennetaan myös vesihuolto uusille kiinteistöille.

Urakka alkaa syksyllä, ja se valmistuu jouluun mennessä. Kunnallistekniikan rakentaminen maksaa noin 122 000 euroa.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Keskeneräinen
2 kuukautta sitten

Kaivolan ”projektiin” liittyen, myös Mikolantien varressa on yksi ”vedetön” omakotitontti, jota kunta ei tällä hetkellä pysty myymään.

Tavis Torilta
2 kuukautta sitten

Löytyisikö se pudonnut iso lohkare siihen vielä ihmisille näytiksi, mistä oli kysymys, kun pakka näin siivottiin